ОСТАННІ НОВИНИ

Постачальники питної води на Львівщині не контролюють її якість?

|

Підприємства водопостачання на Львівщині контролюють якість води не належним чином. Про це йдеться у «Регіональній доповіді про стан навколишнього природного середовища у Львівській області в 2015 р.», -передає кореспондент Львівського порталу.

voda

Так, у  2015 році ДУ «Львівський обласний лабораторний центр ДСЕС України» та її відокремленими підрозділами всього, в порядку моніторингу та за угодами, виконані лабораторні дослідження на мікробіологічні показники:

  1. Води з водозаборів централізованого водопостачання: – 5327 проб, з них виявлено відхилень у 292 (5,5%) пробах;
  2. Води водопровідної з розвідної мережі: – 4672 проб, з них виявлено відхилень у 258 (5,5%) пробах;
  3. Води питної нецентралізованого водопостачання: – 1347 проб, з них виявлені відхилення у 197 (14,6%) пробах.

Як свідчить аналіз проведення відомчих лабораторних досліджень проб питної води для підприємств питного водопостачання, робота щодо виробничого контролю ведеться у області вкрай неналежно і не у повному обсязі, враховуючи, що у 32 підприємств водопостачання із 42 відсутні власні лабораторії, а ті, що функціонують, не можуть виконувати дослідження в обсязі визначеному санітарними нормами. І це при тому, що в області налічується 792 водозабори, з яких 78 комунальних, 561 відомчий та 153 сільських.

Не краща ситуація і щодо громадських криниць і каптажів джерел (нецентралізованих об’єктів водопостачання, яких в області налічувалося 473 ), які використовуються для питних потреб населення.

«Ці об’єкти перебувають у власності органів місцевого самоврядування, з боку яких не виконуються вимоги діючого законодавства щодо постійного контролю питних вод нецентралізованого водопостачання»,- йдеться у документі.

Раніше Львівський портал писав, що у 2015 році на Львівщині зросла кількість кишкових інфекцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *