ОСТАННІ НОВИНИ

«Не будь слабаком, рухайся!» або як вчорашні школярі проходять курси молодого бійця

Соломія Григор'єва

|

Молоді курсанти Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, які тільки закінчили школу і з вересня розпочнуть навчання, зараз проходять курси молодого бійця. Про те, як юним та недосвідченим даються важкі випробування польового життя на служби, дізнавався кореспондент Львівського порталу.

DSC_0580

DSC_0758

DSC_0675

Близько 700 курсантів впродовж 20 діб проживають на Яворівському полігоні та майже безупину проходять важкі випробування та навчання. Така кількість колишніх школярів не є випадковою, адже цьогоріч на навчання в Академію сухопутних військ вступило більше тисячі осіб.

DSC_0657

DSC_0646

DSC_0700

«Ми вважаємо, що кількості курсантів збільшилась через те, що в суспільстві змінилось відношення до армії. Зараз населення нашої держави, особливо чоловіка половина, розуміє, що ніхто крім нас не захистить Україну. Молодь це розуміє і обирає правильну професію», – вважає начальник зборів первинної військово-професійної підготовки Академії, полковник Михайло Івасюк.

DSC_0836

DSC_0822

Найяскравішим моментом курсу для першачків є психологічна смуга перешкод. Її завдання – моделювання реалістичних навичок бойових дій і їх подолання. Сюди входять кліматичні умови, морально-психологічна стійкість, фізична витривалість і все те, що може стосуватись бойових умов.

«На цій смузі перешкод ми виявляємо лідерські якості військовослужбовця та формуємо в них почуття плеча товариша. Всі ці випробування підібрані так, що зона комфорту кожного військовослужбовця розширюється та дозволяє йому долати висотні, низові та болотні умови. Ми хочемо передати їм всі свої знання, вміння та навички, щоб вони не боялись зброї, розуміли себе та виконували поставленні перед ними задачі», – розповів викладач кафедри морально-психологічного забезпечення, майор Сергій Данчевський.

DSC_0753

DSC_0705

DSC_0600

DSC_0629

Кілька юних курсантів поділились своїми враженнями та пояснили, чому обрали саме цю професію.

DSC_0729

DSC_0812

DSC_0774

 

17-річний Артем з Київщини:

«Мій тато теж військовий, був в Афганістані, але я сам захотів служити. Мені подобається ця професія, бо я можу захищати Батьківщину. На Сході йде війна і треба діяти, а не розказувати на словах як деякі. А тут саме навчають всього того, що потрібно знати на фронті. Тому мені тут дуже подобається, кожен день – це насолода».

DSC_0852

DSC_0865

DSC_0866

18-річний Андрій Кулачок з Житомира:

«У мене батько і брат – військові і обоє були в зоні АТО. Тому я не уявляв іншого вибору, це мій громадянський обов’язок. Для мене офіцер – це приклад. Зараз я ще трохи боюсь, коли чую постріли, але це бойові умови і себе треба перемагати. Захист своєї країни дає стимул проходити ці всі випробування та ставати відмінним солдатом».

DSC_0843

17-річна Вікторія Гавриленко із Запорізької області:

«Як тільки на Сході почались дії, я відразу запропонувала свою підтримку нашій армії в якості волонтера. Після школи я вирішила навчатись в Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного і стала однією з трьох дівчат, які вперше за історії навчального закладу обрали спеціальність артилерійської розвідки. Я хочу на своєму прикладі показати, що армія не лише для чоловіків і жінки теж можуть захищати країну».

Фото: Соломія Григор’єва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *