ОСТАННІ НОВИНИ

Топ-5 найзаможніших депутатів Львівської міськради. У кого найгрубші гаманці?

|

У Львівській міській раді за результатами виборів-2015 зібрались і студенти, і лікарі, і бізнесмени, і волонтери. Так, громадський рух «Чесно» опублікував список найбагатших депутатів – справжніх мужів, чиї статки сягають в порівнянні із іншими міськими обранцями, неабияких висот.

Львівський портал вирішив опублікувати «своїх» героїв, аби львів’яни знали їх в лице.

топ

Остап Доскіч – нащадок мільйонерів і «король» нерухомості

доскіч

Як і у випадку депутатів з найбільшим доходом, завдяки спадку в рейтингу найбагатших першу сходинку займає депутат від БПП «Солідарність» Остап Доскіч.

Це рекордна сума доходу для депутата місцевої ради, який у деклараціях за 2015 рік по всій Україні виявив рух ЧЕСНО. До прикладу, в Київраді  депутат з найбільшими доходами задекларував вдвічі менше коштів.

Левова частка цієї суми, понад 26,5 млн грн, дісталася Остапові Доскічу в спадок від батьків, про що розповів сам депутат. Батьки депутата теж займалися бізнесом, зокрема, орендою

У Доскіча не лише найбільші доходи. Перелік його майна складається з близько 70-ти пунктів і включає земельні ділянки, квартири, будинки, гаражі, автомобілі та інше нерухоме майно. Окрім цього, депутат має вкладення у статутний капітал власних підприємств на суму понад 26 мільйонів грн., левова частка з яких, 23 мільйони у ТзДВ “Гал-кат”, яким Остап Доскіч володіє разом зі своїм братом Юрієм Доскічем. Тож сукупна сума доходів за 2015 рік та вкладу у статутний капітал становить близько 54 мільйонів гривень.

Сергій Івах – людина-«накопичення»

івахДругим за статками в Львівській міськраді є Сергій Івах, теж депутат від БПП. Хоча згідно з декларацією, у 2015 році він заробив лише 5,6 тис. грн, але у тому ж році він вклав до статутного капіталу одного зі своїх підприємств – ТзОВ “Діамант Аурум” – більше 15 млн грн.

Експерти поцікавилися у Сергія Іваха про джерела вкладених у підприємство доходів, на що він відповів, що це є “комерція”, а така суттєва сума є результатом “накопичення”: “Було там нерухомості в родини, батьків, щось там купувалось, продавалось, особисто у мене щось було. А у зв’язку з тим, що потрібно було дещо придбати, то я от розширив статутний фонд”.

За словами Сергія Іваха, його підприємства займаються нерухомістю. Депутат є також директором ПП ВКФ “Ортекс”, головним напрямом діяльності якого є “обслуговування напоями”, а засновниками і бенефіціарами фірми є Валентина Івах та Андрій Король. Крім того, Сергій Івах є керівником громадської організації “Громада і справедливість”.

Петро Адамик – «Дім, любий дім»

адамик

Третє місце у рейтингу найзаможніших займає Петро Адамик, голова фракції “БПП” у Львівській міській раді. Він є співзасновником україно-в’єтнамського підприємства “Увіко ЛТД”, яке займається поліграфічними послугами. Також депутат є директором і співвласником ТзОВ “Британський дім”, яке займається діяльністю ресторанів та наданням послуг мобільного харчування. Загалом Петро Адамик задекларував майже 4 млн грн. Порівняно з минулим роком з декларації за 2015 рік у депутата зникла частина майна, а саме дві позиції з “іншої нерухомості”. При цьому депутат задекларував дохід понад 400 тис. грн від відчуження майна. У 2015 році в Петра Адамика з’явилася земельна ділянка площею 17,6 соток та житловий будинок площею 176 кв. м. Депутат не зазначив, скільки заплатив за придбання у власність цього майна, і пояснив ситуацію так: “У мене є будинок, котрий я купив кілька років тому, але процес оформлення власності тривав аж 3,5 роки, тому зазначив цю власність тільки тепер, коли закінчився весь процес ”.

Андріян Гутник – підприємець «від Бога»

гутник

Четверте місце зайняви депутат від “Свободи” Андріян Гутник, статки якого становлять більше 3 млн грн.. Раніше депутат обіймав керівну посаду у львівському аквапарку, проте після банкрутства підприємства звільнився. Цікаво, що Адріян Гутник досі проводить прийом громадян у приміщенні аквапарку, про що вказано і на сайті депутата.

Разом з тим, у деклараціях за 2014 та 2015 роки депутат зазначив, що є фізичною особою-підприємцем. Саме дохід від провадження підприємницької діяльності є основним джерелом доходу сім’ї і становить майже 1,9 млн грн. У міськраді Андріян Гутник є членом комісії з питань землекористування.

Максим Коляда – «моя сімя – моє багатство»

колядаП’яте місце зайняв депутат “Самопомочі” Максим Коляда, котрий задекларував майже 1,5 млн грн.. Депутат працює асистентом кафедри психології в Українському католицькому університеті та займається підприємницькою діяльністю. Основна частка доходу припадає на  членів його сім’ї й сукупно становить понад  1 млн грн, тоді як особистий дохід депутата становить майже 55 тис. грн.

Цікаво, що в списку найзаможніших депутатів немає жодної жінки. З-поміж депутатів-жінок найбільші статки має Оксана Динік – депутатка від “Самопомочі”, директорка ТзОВ “Львівська ізоляторна компанія” (сама компанія має досить складну схему власності і належить у тому числі компаніям, зареєстрованим у Естонії та на Кіпрі). Сукупний дохід депутатки та членів її сім’ї становить понад 600 тис. грн. У 2011 році колишній Львівський ізоляторний завод реанімували в тому числі за рахунок російських інвестицій.

Є ще троє депутатів, статки яких наближаються до мільйона: Григорій Козловський (БПП “Солідарність”), якому до мільйона забракло 1,5 тис. грн, Роман Іванців (“Громадянська позиція”), чий сукупний дохід разом із сім’єю склав майже 950 тис. грн, та Маркіян Лопачак (ВО “Свобода”), який разом з дружиною у 2015 р. надбав 847 тис. грн.

Раніше Львівський портал повідомляв, що депутат-“рекордсмен” зі Львова задекларував 28 мільйонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *