ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові комунальники вигадали «схему» з отримання безкоштовних квартир від міста

|

У Львові працює «схема», за якою розподіляються вільні квартири, призначені для “черговиків”. Про це у Facebook повідомив правозахисник Юрій Гудима, передає кореспондент Львівського порталу.

жек

Адвокат опублікував низку документів, які підтверджують «нечистоплотність» комунальників і виконкому Львівської міської ради у виділенні житла:

ЛКП ведуть свої “самопальні черги” (без належних на те юридичних підстав!), в результаті чого працівники ЛКП опиняються на верхніх щаблях “своєї” черги та претендують на отримання квартир від міста під виглядом службового житла (яке такого статусу не має).

1

Може, тепер ще кожне ОСББ почне вести чергу на покращення житлових умов своїх мешканців і пропонувати виконкому Львівської міської ради виділити кожному, хто має перші номери у таких чергах, житло?

2

Добре бути “черговиком” ЛКП, якщо працювати там секретарем?

3

Але виявляється, що ніякої черги ЛКП вести не могло і в “черзі” ні на службове, ні на будь-яке інше житло в ЛКП його працівниця не могла стояти.

4

5

6

Все це виявилося у справі одного АТОвця – працівника міліції, який більше року провів на фронті, – та його сім’ї, які прописані на 11,9 квадратних житлових метрах у гуртожитку, де об’єктивно немає місця на 6 осіб.

7

Справа цікава і тим, що у ній виконком Львівської міськради виділив працівниці ЛКП – нібито в порядку черги (насправді – поза нею!) нежитлові (а не житлові) приміщення для переобладнання під квартиру (що заборонено законодавством). І ще й зробив це для “тимчасового поліпшення житлових умов” працівниці ЛКП, знявши її з обліку осіб, які потребують покращення житлових умов.

Не треба бути юристом, щоби зрозуміти, що тимчасове покращення означає, що з обліку людину знімати не можна, бо інакше не матиме вона, як покращити свої житлові умови на постійно (якщо не полінуватися і прочитати п. 54 Порядку, на який є посилання у рішенні виконкому, ця думка тільки підтвердиться). Але, вочевидь, за “ЛКПшною чергою” (тобто, поза чергою) приміщення надаються під виглядом тимчасових, а, насправді, – для постійного проживання, подальшої приватизації та, можливо, перепродажу на користь когось з більш високопоставлених чиновників, ніж працівниця ЛКП.

8

І якось “забув” виконком у тексті вказати, що ЛКП дуже просило “нагородити” його працівницю службовим, а не тимчасовим житлом, бо ж у “самопальній черзі” на службове житло вона була аж під № 5 (див. клопотання ЛКП вище).

9

Банальне порівняння дат зарахування на облік осіб, які потребують покращення житлових умов, і номерів у черзі АТОвця та працівниці “ЖЕКу”, дозволяє зрозуміти, що “небожителями” і далі залишаються ті, хто ближче до “квартирного корита”. А прості львів’яни і далі будуть записувати на облік тих, хто потребує покращення житлових умов, сподіватися на першочергове чи навіть позачергове надання житла, як це передбачено законодавством.

10

11

12

Ще одна “пікантна” подробиця справи: приміщення, в яких живе АТОвець з сім’єю і з яких їх хочуть викинути, щоби вселити секретарку ЛКП, ніколи територіальній громаді Львова та Львівській міській раді не належали та не належать! Ці приміщення не мали та не мають власника (тому виконком Львівської міської ради не міг розпоряджатися цим майном). І в них вже 15 років проживає АТОвець з дружиною, 3 дітьми і 2 внуками, про що в ЛКП було добре відомо, директор якого І. Козак писала в інформаційній довідці (див. вище), що приміщення пустують!

13

14

15

Всі документи про незаконність «схеми» ЛКП і виконкому є у справі. Рішенням Галицького районного суду м. Львова незаконне рішення виконкому та відповідний незаконний наказ департаменту житлового господарства Львівської міської ради були скасовані: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/53708376

Це рішення ухвалив суддя, якого у Львів перевели з Донецька. Сумнівів в його неупередженості немає, бо він у Львові не “погруз” у соціальних зв’язках. Але ці зв’язки можуть вплинути на результат розгляду справи у Львівському апеляційному адміністративному суді, куди працівниця ЛКП, в інтересах якої діяв виконком міськради, і вказаний департамент оскаржили рішення Галицького районного суду м. Львова.

Головуючий суддя Т.Онишкевич вже двічі під різними надуманими приводами відкладав судові засідання (перший раз – бо секретар нібито не оформив телефонограму для департаменту житлового господарства, який має ту саму адресу, що і виконком; другий – бо у судді нібито десь загубилися документи, подані працівницею ЛКП і на пошуки яких минулої середи пішло декілька годин).

Судове засідання, яке має стати останнім і, судячи з поведінки головуючого судді на попередніх, – не на користь АТОвця, відбудеться завтра – 06.04.16 у Львівському апеляційному адміністративному суді (м. Львів, вул. Стецька, 3). Початок о 14:30. Орієнтовна тривалість – 2 год.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *