ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили пам'ятник Михайлу Вербицькому

Діана Лядик

|

Сьогодні, 27 грудня, у Львові урочисто відкрили пам’ятник знаменитому українському композиторові та автору музики до національного гімну Михайлу Вербицькому, передає кореспондент Львівського порталу.

вербицький

Пам’ятник висотою майже три метри встановили на розі вулиць Бандери – Чупринки – Вербицького.

Місце розташування пам’ятника затвердили на засіданні виконкому Львівської міської ради ще 25 січня 2013 року. Однак коштів на його виготовлення та встановлення члени товариства «Надсяння»зібрали кошти лише у 2015 році.

Вербицький

Пам’ятник створили відомі скульптори – брати Сухорські.

«Творчою уявою і працею скульпторів братів Володимира і Андрія Сухорських у бронзі застила мить, яка переносить на у 1863 чи 1864 рік,  коли повний творчого натхнення композитор отець Михайло Вербицький творить національну пісню усіх українців «Ще не вмерла Україна», яка у вирізьбленій на гранітній стелі нотах для нас стала величною мелодією державного гімну незалежної України», – розповів голова товариства «Надсяння» Володимир Середа. IMG_4795

IMG_5039

На відкриття пам’ятника прийшла велика кількість людей, а після відкриття розпочався урочистий концерт.

IMG_4813

Нагадаємо, у 2014 році на проект виготовлення пам’ятника оголосили всеукраїнський конкурс. За час його проведення організаторам надіслали 21 проект.  У червні 2014 року перемогу у конкурсі отримав проект скульпторів братів Сухорських, які створили пам’ятник Тарасові Шевченку на проспекті Свободи та Юрію Змієборцеві на пл. Григоренка.

IMG_4745

Для координації дій, пов’язаних зі спорудженням пам’ятника, створили громадський комітет, співголовами якого є громадські діячі Ігор Калинець і Тетяна Крушельницька. Його виготовили та встановили за доброчинні пожертви.

IMG_4826

Зазначимо, 2015 рік на Львівщині був оголошений роком композитора Михайла Вербицького.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *