ОСТАННІ НОВИНИ

Садового пікетували через незаконні забудови, а він водив Саакашвілі

|

Сьогодні, 17 жовтня, активісти «Народної дії» пікетували міського голову Львова Андрія Садового через незаконні забудови, яких у місті є кілька десятків. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

12166114_549929751820991_1829125612_n

Активісти влаштувала пікет через обіцяне Андрієм Садовим службове розслідування щодо начальника Департаменту містобудування Андрія Павліва, якого так і не було.

З цього приводу було дане відповідне доручення керуючій справами виконкому Львівської міської ради Марті Литвинюк, також давалася обіцянка створити тимчасову погоджувальну комісію, яка мала б прийняти рішення по кожній скандальній забудові. Проте жодних дій з боку влади не було.

Активістка «Народної дії» Олеся Дацко заявляє, що всі ці пусті обіцянки їм давав мер Львова:

«9 серпня 2015 року особисто активістам «Народної дії» АІС (Андрій Іванович Садовий – ред.), пообіцяв створити робочу групу по проведенню службового розслідування злочинів начальника департаменту містобудування Павліва А.П. Досі ніхто нічого не розслідував! І не збирається! Павлів досі на своїй посаді! І плювати на всі хотів!

Ми від «Народної дії» вимагали створити погоджувальну групу з вирішення спорів у сфері містобудування. Провели кілька робочих зустрічей, самі склали проет Положення і текст Розпорядження, яке мав би підписати АІС. Вже шість тижнів як Гелена Пайонкевич обіцяє підписати готове розпорядження і проект положення про тимчасву погоджувальну комісію з вирішення сопрів у сфері містобудування. Аргументи, типу «ми набираємо положення», «узгоджуємо положення» вже надоїли».

За словами активістки, єдиний аргумент, який влада розуміє – шини під Ратушею або перекриття дороги. «Думаю, до виборів дочекаються!», – резюмувала вона.

Варто зауважити, що поки Садового пікетували, сам мер водив губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі площею Ринок.

Раніше Львівський портал повідомляв, що архітектори шоковані, адже забудовники нищать архітектуру Львова з допомогою місцевої влади. Відтак є реальна загроза, що Львів буде виключений із спадщини ЮНЕСКО.

А також опублікували статті: кому належить історичний центр Львова?, розслідування, хто «кришує» самобуд на Гіпсовій? та скандал, що у Львові зводять нову «ратушу».

Мапу незаконних забудов Львова можна поглянути: ТУТ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *