ОСТАННІ НОВИНИ

Працівники ЛАЗу вже два роки не можуть забрати свої трудові книжки. Про зарплату навіть не мріють

|

Працівникам Львівського автобусного заводу, який належить росіянину Ігорю Чуркіну, вже два роки не виплачують ні копійки заробітної плати. На прохання принаймні віддати трудові книжки керівництво підприємства мовчить і віддавати документи не збирається. Про це розповіла голова профспілки «Львівські автобусні заводи» Олена Муляк, передає кореспондент Львівського порталу.

лаз

Люди, які роками, а то й десятиліттями працювали на ЛАЗі не можуть повернути собі трудові книжки, щоб офіційно влаштуватись на нову роботу.  Фактично  майже тисячу людей продовжують ошукувати на гроші  і тримати  їх прив’язаними до підприємства.

«Ми понад два роки боремось про повернення цих боргів. У 2013 році ми звертались до прокурора району, з того моменту помінялось чотири прокурори – реакції ніякої не було. Багато людей було звільнено, були виграні судові справи, а кошти все одно не повернули. Окрім цього, люди не можуть забрати свої трудові книжки. Вони лежать на заводі, тому що ніхто не працює. Люди не можуть ні влаштуватись на роботу -взяти довідок, ні встати на біржу праці, тому що зарплата не перераховується у відповідні органи», – розповіла Олена Муляк.

Також посадовиця зазначила, що зараз на заводі працює ще сотня людей, які за ці два роки не знайшли собі нової роботи. На територію заводу їх не пускають, бо роботи фактично там немає,  про зарплату годі і мріяти.

«Завод сьогодні не працює, не виготовляє автобусів. Вже два роки  не отримали жодну заробітною  плату 900 працівників. Сьогодні рахується на роботі  100 осіб, які ще не знайшли собі роботу, і не можуть забрати свої трудові», – додала Олена Муляк.

Нагадаємо, 15 жовтня 2001 року Фонд держмайна провів приватизацію ВАТ “Львівський автобусний завод”, при якій було продано 70,41% пакета акцій українсько-російському спільному науково-виробничому підприємств ТзОВ “Сіл-Авто”.

Після цього виробництво занепало і виникли борги із зарплати, скорочено штат працівників, підприємство майже доведено до банкрутства, а майно розпродують і використовують не за призначенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *