ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра у Львові стартують «Єврейські дні у Ратуші»

|

У вівторок, 28 липня, у Львові розпочинається серія лекцій, дискусій та бесід під спільною назвою «Єврейські дні у Ратуші: спільна спадщина та відповідальність».  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі львівської міської ради.

jewish_2807

Першою подією з цієї програми стане розмова «Чиєсь чи спільне: кому належить спадщина», участь в якій візьмуть професор Наталія Алексюн (Нью-Йорк, США), доктор Йоанна Лісек (Вроцлав, Польща) та професор Давид Фішман (Нью-Йорк, США). Модеруватиме розмову керівник управління культури Львівської міської ради Ірина Маґдиш. Локація – ресторан «Ратуша» (площа Ринок, 1).

Початок – о 19:00 год. Вхід – вільний.

Хто несе відповідальність за збереження «чужої» спадщини — лише прямі нащадки чи абсолютно усі громадяни міста? У який спосіб забута чи незабута історія нашого «вчора» впливає на стан нашого «сьогодні»? Особлива увага буде звернена на приклади трьох міст: Вроцлава, Варшави та Вільнюса.

DSC_2582

Наталя Алексюн – професор модерної єврейської історії у Коледжі Туро Вищої школи єврейських студій (Нью-Йорк), також працювала в Інституті історії Польської академії наук. Викладачка Літньої єврейської школи у Центрі міської історії.

Давид Фішман – професор, викладає історію у Єврейській теологічній семінарії, керівник Проекту Юдаїки, спільного проекту з Російським гуманітарним університетом у Москві, був редактором YIVO-Bleter, наукового видання на їдиш, Інституту єврейських досліджень YIVO у Нью-Йорку.

Йоанна Лісек – доктор, викладачка єврейської літератури та їдиш Єврейських студій Вроцлавського університету. Сферою наукових зацікавлень пані Йоанни є література їдиш та діяльність єврейських творчих середовищ першої половини ХХ століття. Авторка книжки «Jung Wilne – żydowska grupa artystyczna».

Детально з програмою заходів знайомтеся на сторінці у Facebook:

https://www.facebook.com/events/402774699906134/

Нагадаємо, що у Львові відновлюють Єврейський кварта, який знаходиться в межах вулиць Федорова, Староєврейської, Сербської та Руської

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *