ОСТАННІ НОВИНИ

Цього року у Львові планують відремонтувати 19 ліфтів

|

У 2015 році ЛКП «Львівсвітло» запланувало відремонтувати 19 ліфтів, які саме – визначатимуть за допомогою експертиз. Також планується збільшення виробничої бази та бази запчастин, що дасть можливість виконувати ремонти ліфтів значно швидше. Про це сьогодні під час виїзного брифінгу щодо відновлення ліфту на вулиці Тичини, 15 повідомив директор підприємства Олександр Лазуткін.

«Цього року ми запланували ремонт 19 ліфтів, але подивимося, чи це приймуть на сесії. Також було передбачено збільшення виробничої бази – це обладнання токарного, перемоточного, слюсарного виробництва, адже закуповувати запчастини є достатньо дорого, а це обладнання буде першим кроком у налагодженні складального виробництва. Також цього року передбачаємо кошти на створення бази запчастин, яка дозволить швидше виконувати ремонти ліфтів по заявках мешканців. Зараз в бюджеті на це передбачена сума 300 тисяч гривень, якою, фактично, можемо перекрити місячну норму запчастин», – розповів О.Лазуткін.

Щодо ремонтів, то за його словами, передбачено по 350 тисяч на ліфти. Зараз також розглядається варіант нових, білоруських ліфтів, які завдяки своїй конструкції мають збільшений ресурс та дозволяють економити споживання енергії на 35%.

«Зараз буде проходити заміна тих ліфтів, які пройшли 25-річний термін експлуатації. Будуть проводитися експертизи, відповідно до яких там, де є найгірші результати, буде проводитися капітальний ремонт», – зазначив директор ЛКП «Львівсвітло».

Минулого року ЛКП «Львівсвітло» за власні обігові кошти провело капітальний ремонт трьох ліфтів: на вул. Шевченка 362 (1, 2 під’їзди) та вул. Тичини, 15, і поточний ремонт у 14 ліфтових кабінах. У 623 ліфтах встановлено термінали. Загалом, у 2014 році проведено капітальний ремонт ліфтового господарства міста на суму 625,2 тис грн. з міського бюджету.

Проблемним питанням у сфері житлового фонду Львова залишається фінансування та модернізація ліфтів, що відпрацювали нормативний термін. З тих 2015, які зараз існують, 1768 відпрацювали понад норму – 25 років.

Цьогоріч планується встановлення терміналів у ліфтах всіх форм власності за кошти спеціалізованих організацій з обслуговування ліфтів.

Нагадаємо, з метою врегулювання питання щодо якості надання послуг з технічного обслуговування ліфтів, торік виконавчий комітет ЛМР прийняв Програму розвитку технічного обслуговування ліфтів, яка дасть можливість підприємствам, що надають ці послуги, власними силами оперативно здійснювати ремонт ліфтів, що зменшить час їх простою, та, в подальшому, економити кошти, які витрачаються для сторонніх організацій на проведення робіт з ремонту ліфтів.

У 2014 році послуги з технічного обслуговування ліфтів надавало п’ять приватних підприємства та 1 комунальне.

«Саме у цьому ліфті роботи тривали близько чотирьох тижнів, але це було зумовлено тим, що відключали електроенергію. Використали 72 тисячі гривень, була проведена заміна шафи управління, заміна основного двигуна, редуктора, дверей шахти, заміна кабельного господарства та тросів», – додав Олександр Лазуткін.

Ліфт на вул. Тичини, 15 не працював понад 20 років. У грудні 2014 р. ЛКП «Львівсвітло» закінчило реконструкцію шафи управління, дверей шахти ліфта, ввідного щита, тросів, кабельного господарства, редуктора та електродвигуна. При реконструкції використано матеріалів на суму 72 тис. грн.

Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *