ОСТАННІ НОВИНИ

Зоозахисники б’ють на сполох: невідомі намагаються здійснити рейдерство на притулок «Милосердя»

|

У найближчі дні буде проведено офіційну комплексну ветеринарну перевірку притулку «Милосердя». Її ініціювало саме керівництво притулку. Відтак, представники міської влади, фахівці та інші уповноважені особи перевірять стан утримання тварин. Двері притулку будуть відкриті також і для представників засобів масової інформації. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили представники Львівського товариства захисту тварин, повідомили Львівському порталу у прес-службі організації.

Представники ЛТЗТ нагадали, що 25-го січня відбулася перша спроба захопити притулок угрупованням, учасники якого позиціонують себе як львівські зоозахисники. Метою нападу є нібито розкриття фактів жорстокого поводження з тваринами на території притулку. Аргументами та доказами жорстокості слугують фотографії, зроблені у різний період волонтером, який відвідував притулок.

«Деякі фотографії відповідають дійсності, – каже голова ради ЛТЗТ Наталя Кузнєцова, – а саме фото розірваної собаки. Але перш ніж звинувачувати, потрібно розібратися, за яких обставин це трапилося. Волонтер, який зробив це фото, порушуючи правила поведінки у притулку для собак, створив небезпечну ситуацію, наслідком якої стала бійка між тваринами і смерть однієї з них. Але замість того, щоб зупинити бійку, ця людина дістала фотоапарат. Той самий волонтер, який зараз активно звинувачує нас у жорстокості, під час відвідин «Милосердя» навмисно загубив собаку, яку згодом ми знайшли мертвою за територією притулку. Тобто свідомо роками ці люди своїми руками і створювали, і збирали компромат на притулок».

Представник групи «Захист тварин у Львові» Наталія Куба наголошує, що мета цього угруповання – паралізувати роботу притулку та показати на прикладі «Милосердя», що захисники тварин не здатні ефективно управляти притулком. Тому собак-інвалідів, стареньких тварин потрібно «гуманно» приспати.

«Нам прекрасно відомо, звідки походять такі ідеї та методи. Це так званий зоореалізм. Яскравим представником таких прихильників масового знищення тварин є Юлія Шаповалова з Харкова, яка керує КП «Притулок для тварин». Найсвіжіша ініціатива цієї пані – масовий відлов та знищення котів. На жаль, у Львові також є людина, що позиціонує себе як представник цієї маргінальної течії. Але завдяки компетентній роботі захисників тварин реалізація концепції зоореалізму у Львові не здійсниться».

Зоозахисники також повідомили, що учора, 29 січня, відбулася зустріч між керівництвом Львівського товариства захисту тварин та начальником львівської міліції Сергієм Зюбаненком. Підкріплені документально аргументи юристів, що представляють інтереси притулку «Милосердя», було почуто. Співпраця громадських активістів з органами МВС Львова буде активно продовжуватися, зазначають зоозазхисники.

«Як юрист, який захищає притулок, – каже пані Анжела Пацура, – інформую громаду, що до вчорашнього дня слідство, яке розпочалося у справі щодо «Милосердя» та його керівника, велося упереджено. А мотивація нападників щодо можливого продажу пані Кузнєцовою ділянки, на якій розташовано притулок, є повною нісенітницею – територія притулку знаходиться в оренді. Сьогодні нами буде подана зустрічна заява про рейдерство з боку певних осіб. Ми будемо відстоювати свої законні інтереси та справедливість».

Зараз у притулку утримується 286 собак включно із цуценятами. Усі вони щоденно забезпечуються харчуванням у вигляді каші та м’ясних відходів. Щодня на харчування тварин іде100 кілограмівкрупи та 30-40 кілограмівм’ясних відходів. Практично щотижня притулок відвідує ветеринар ЛКП «Лев», який оглядає хворих тварин та призначає їм відповідне лікування. Проводяться стерилізації собак. Всі тварини, які терміново потребують лікарського втручання, потрапляють безпосередньо у ветеринарну клініку.

 Важливою для успішного виконання «Програми регулювання чисельності тварин у м. Львові» є співпраця притулку «Милосердя» та ЛКП «Лев». Кілька років тому, коли стерилізації в ЛКП відбувались системно, працювала схема взаємодії, за якою собаки, які мають фізичні вади або є старенькими, потрапляли на догляд у притулок. Офіційна статистика за цей період часу відображає суттєве зменшення кількості скарг мешканців міста та випадків покусів.

 «Зараз громадські активісти, захисники тварин Львова нарешті об’єднали свої зусилля, – каже Юрій Микитюк, віце-президент Західноукраїнського товариства захисту тварин, – разом ми зробили багато – зупинили страти на ЛКП «Лев» та усунули вбивць з посад, почалося активне реформування цього підприємства, нарешті воно стало відкритим, а його діяльність – прозорою, прийнято ухвалу міської ради для захисту вуличних котів (унікальний документ, що не має аналогів в інших містах України), зусиллями активістів Екологічного опору зупинили комерсантів-фотографів, почали працювати системно. Щойно наша спільна діяльність почала давати реальні результати, з’являється це угруповання «борців за справедливість», які жодного кроку не зробили аби долучитися до справжньої роботи. Натомість люди мають час і натхнення аби створити провокації, волати на весь Львів про жорстокість у притулку, спричиняючи її. Очевидно, комусь дуже не подобається, що процес вирішення питання безпритульних тварин в місті гуманними методами дає свої результати. Але оскільки методи, які застосовують ці люди, доволі прогнозовані, їхня спільнота викликає у нас лише співчуття. Ми діємо, працюємо та гуртуємось. І ми дуже вдячні за підтримку нашої роботи загалом та притулку «Милосердя» зокрема, яку висловлюють громадяни та організації».

У зв’язку з можливими провокаціями щодо мешканців притулку «Милосердя» і заради безпеки тварин та людей керівництво притулку прийняло рішення обмежити доступ до території. Двері притулку будуть відкриті тільки для волонтерів, які зарекомендують себе відповідальними та організованими людьми, буде складений відповідний графік відвідування та правила поведінки у притулку.

Захисники тварин звертаються до міської влади із закликом якомога швидше впровадити програму ідентифікації тварин для зменшення кількості безпритульних та зниження темпів поповнювання притулку.

Зоозахисники також звертаються з проханням до усіх ветеринарних клінік Львова, аби вони допомогли «Милосердю» у проведенні безкоштовної біостерилізації безпритульних тварин.

Фото: vgolos.com.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *