ОСТАННІ НОВИНИ

Вперше за останні п`ять років у Львові виступить Ансамбль танцю ім. Павла Вірського

|

У рамках туру Україною до Львова із сольним концертом їде знаменитий Ансамбль танцю ім. Павла Вірського Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. Павла Вірського вирушає у всеукраїнський концертний тур. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Артисти всесвітньовідомого колективу підготували нову програму «Їм аплодує весь світ». У гастрольному графіку ансамблю – Луцьк, Львів, Ужгород, Хмельницький, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Чернівці, Харків, Чернігів, Біла Церква…

У Львові артисти, які багато десятиліть поспіль є гордістю України, виступлять 28 квітня на сцені Львівської опери (початок – о 19:00).

Вартість квитків у Львові – 80-400 грн. (квитки можна придбати у касі Оперного театру). Нова програма Ансамблю ім. П. Вірського триває близько двох годин. Акцент у цій програмі зроблено на українських танцях, які сповна розкривають образи, характери і традиції українського народу.

Відбудеться декілька прем’єр – це поставки останнього року.

«У всеукраїнський тур «Їм аплодує весь світ» їде 80 артистів Ансамблю ім. П. Вірського. – Гастролі по Україні, виступи для свого народу – це найкращі і найцікавіші для нас гастролі! – каже генеральний директор, художній керівник Національного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік Мирослав Вантух. – На жаль, такі гастролі відбувають не так вже й часто… У Львові з подібним сольним виступом ми були давно – років п’ять тому.

Загалом же, за 23 роки незалежності України ми мали лише кілька схожих гастрольних виїздів, але вони не охоплювали всієї України. Для порівняння: у США ми були вже 11 разів, по три місяці щоразу – і щоразу у залах не було де яблуку впасти. Тому цей тур Україною для нас – дуже бажаний і унікальний. Тим паче, що він відбуватиметься у такі непрості для України, для її єдності часи. Зараз, як ніколи, важливо підтримувати все українське, зокрема українську культуру, духовність, традиції. І хоч наш колектив робить це протягом всього свого професійного життя, відчуваю, що у ці дні наша національна, патріотична місія набула ще більшої актуальності. Коли їздимо по світу, то завдяки нам світ дізнається, що таке Україна. А зараз я звернуся до українців: «Хто не знає, що таке Україна, – подивіться концерт Ансамблю ім. Павла Вірського!».

Перша частина графіку всеукраїнського туру Ансамблю ім. Павла Вірського «Їм аплодує весь світ» виглядає так: 27 квітня – Луцьк; 28 квітня – Львів; 29 квітня – Ужгород; 30 квітня – Хмельницький; 5 травня – Рівне; 6 травня – Тернопіль; 7 травня – Івано-Франківськ; 8 травня – Чернівці; 9 травня – Харків; 12 травня – Чернігів; 13 травня – Біла Церква.

Крім туру Україною, цього року Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. Павла Вірського гастролюватиме у Польщі, Франції, Грузії…

 

Довідка

Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. П. Вірського відлічує свою історію з 1937 р. Його засновниками були Павло Вірський та Микола Болотов. З 1980 р. колективом керує Герой України, народний артист, лауреат Шевченківської премії, професор, академік Мирослав Вантух.

В репертуарі ансамблю – старовинні і сучасні танці різних областей України, а також танці народів світу. Ще за радянських часів колектив успішно гастролював по всьому світу: Китай, В`єтнам, Польща, Велика Британія, Франція, Австрія…

Світову гастрольну традицію Ансамбль ім. П. Вірського продовжив і в роки незалежної України. Загалом артисти відвідали з концертами 75 країн світу.

Їхній майстерності і унікальному національному колориту стоячи аплодували у США і на Кубі, в Італії і Греції, в Швейцарії і Японії… Світова преса про Ансамбль ім. П. Вірського:

• «У мене просто не вистачає слів, щоб передати свої почуття і емоції. Я не можу знайти слів для опису їх майстерності. Людство ще не придумало таких слів захоплення і задоволення, які дарує цей ансамбль глядачам у всьому світі». (Анна Кисельгоф, “The New York Times”).

• «Це досить складно зрозуміти, як вони це роблять і не падають, та ще й під музику. Легше сказати: робота цього колективу – це робота часового механізму “Ролекс”, без права на помилку чи збій». (Ліза Трамер, “Тhе Washington Роst”).

• «У фіналі зал стоячи влаштував овацію 150 артистам Національного ансамблю танцю України, а кожен попередній танець супроводжувався громом гучних тривалих оплесків. Ми були присутні на чудовому, ідеальному фольклорному спектаклі виключного рівня, який можна побачити лише один раз за 10 або 20 років». (“Le Figaro”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *