ОСТАННІ НОВИНИ

Євросоюз готовий продовжити надання макрофінансової підтримки Україні

|

Сьогодні, 26 березня, Голова Національного банку Степан Кубів провів робочу зустріч з членом Європейської комісії, єврокомісаром з питань бюджету Янушем Левандовським. Про це Львівському порталу повідомили в НБУ.

Як відомо, делегація Європейської комісії прибула в Україну для роботи над питаннями, що пов’язані з реалізацією положень політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, а також політичних та економічних реформ, які здійснюватиме українська влада.

У ході зустрічі сторони обговорили поточний стан фінансової системи України та розглянули умови і механізми надання Європейським Союзом макрофінансової допомоги для стабілізації економічної ситуації в нашій державі. Йшлося про 1 млрд. євро, окрім раніше заявленої країнами Європейського Союзу макрофінансової допомоги Україні у розмірі близько 610 млн. євро.

Степан Кубів проінформував єврокомісара про заходи, що вживає Національний банк України з метою оздоровлення банківської системи та відновлення довіри громадян до неї. Це, зокрема, підтримка ліквідності банків, посилення захисту інтересів вкладників, запровадження єдиних та зрозумілих усім учасникам фінансового ринку правил гри та втілення політики прозорості й відкритості діяльності банківського сектору на всіх рівнях.

Він також повідомив про плани регулятора щодо подальшого реформування його роботи, а саме розроблення Стратегії Національного банку до 2020 року. До її підготовки будуть залучені авторитетні фахівці ззовні. За словами Степана Кубіва, удосконалення також потребує і система гарантування вкладів, яка має відповідати найкращим європейським стандартам.

Януш Левандовський привітав наміри Уряду та Національного банку України здійснити масштабне реформування економіки країни, у тому числі фінансового сектору. Єврокомісар зазначив, що Європейський Союз готовий перейти до активної фази початкового фінансування та виділення необхідної фінансової допомоги після досягнення відповідних домовленостей із Міжнародним валютним фондом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *