ОСТАННІ НОВИНИ

У львівських школах письменники читають учням власні книжки

Львівський портал

|

Тиждень читання проходить у львівських школах з 22 квітня, і триватиме до 8 травня. У рамках заходу понад 80 прозаїків та перекладачів завітають до навчальних закладів Львова, аби почитати учням шкіл власні твори або переклади дитячих книжок.

Як розповіла сьогодні під час прес-конференції координатор проекту Неллі Клос, тиждень читання проходить у Львові не вперше, але вперше він охопив усі міські школи. Наразі 20 письменників уже побували у 34 школах, на черзі – решта шкіл. Закінчиться акція під час дитячого Форуму видавців. Щодня відбувається від 7 до 10 зустрічей у різних школах.

«Діти реагують на ці зустрічі дуже добре. Вони дарують письменникам квіти. Ставлять дуже багато питань. Це  традиційна авторська зустріч з читачами. Активніше реагують старшокласники, вони добре орієнтуються в сучасній літературі», – розповіла Неллі Клос.

За її словами, більшість письменників, які беруть участь в акції, це ті, що мешкають у Львові. Також запросили гостей з Києва та Ужгорода. Зокрема, серед письменників, які беруть участь в акції – Роман Іваничук, Марія Чумарна, Ігор та Ірина Калинці, Марія Людкевич, Микола Петренко, Назар Гончар, Ніна Бічуя, Олесь Дяк, Ігор Павлюк, Назар Федорак, Остап Сливинський, Галина Крук, Марія Крижанівська, Юрко Прохасько, Галина Малик, Андрій Любка, Олександр Германський, Олександр Есаулов тощо.

«Ми якраз отримали тільки з друкарні новинки. Ми інтенсивно готуємося до виставки, яка відбудеться на початку травня. Сьогоднішня акція – це один з багатьох кроків, які робить Форум видавців назустріч дітям», – розповіла головний редактор «Видавництва старого Лева» Мар’яна Савка, яка читала учням школи уривки з книги «Чудеса маленького міста» Гурама Патріашвілі.

Організатори акції переконані, що творчі зустрічі письменників зі школярами сприятимуть культурному розвиткові молоді, їхній інтеграції у літературне життя міста та збільшенню інтересу до читання, зокрема, сучасної української літератури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *