ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відкрили Інститут управління неприбутковими організаціями

|

Сьогодні в Українському католицькому університеті пройшов «круглий стіл» «Підприємства та неприбуткові організації», під час якого відбулася презентація Інституту управління неприбутковими організаціями (ІУНО). Інститут створений для тих молодих людей, які бажають працювати у недержавному секторі.

ІУНО є одним з восьми наукових Інститутів Українського католицького університету (УКУ). Студенти беруть участь в однорічній програмі неурядового менеджменту. Вони освоюють і вдосконалюють свої навики з основ менеджменту, зокрема, з основ бюджету, стратегічного планування, громадських відносин, маркетингу, етики і вміння приймати рішення.

Як зауважує менеджер програми Наталя Мисула, «ми даємо нашим студентам навики, необхідні для успішного лідерства в громадській сфері. Наші студенти є висококваліфікованими, але часто пригніченими через фінансову неспроможність втілити свої навики. Тепер вони мають шанс реалізувати свій проект і почуваються в силі зробити це».

Довідка:У 2002 році ІУНО з Фундацією Генрі Ноуена (Голландія) розпочав спільний проект – практика Генрі Ноуена, яка дасть студентам можливість поширювати його візії стосовно допомоги найбільш «відторгненим» від суспільства людям. Щоб сповнити це завдання, студенти мають розробити проект праці з людьми, які є повністю забуті: алкоголіками, людьми без базової освіти, ув’язненими, наркоманами, ВІЛ-інфікованими, людьми з психіатричних лікарень, фізично і розумово неповносправними.

Після того, як вони все закінчать, зможуть отримати кошти. У процесі реалізації проекту студенти зобов’язані зустрічатися зі своїми керівниками з ІУНО. Під час цих зустрічей вони мають подавати працівникам ІУНО постійні звіти про реалізацію проектів. Інститут буде оцінювати якість, а не результат їхньої роботи.

Після завершення програми студенти зможуть отримати додаткові кошти (до 5 тис. євро) для подальшої реалізації своїх проектів. Проекти слід узгодити з принципами фундації Генрі Ноуена, а в команду, яка мала б реалізовувати їх, мають входити принаймні 2 випускники програми ІУНО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *