ОСТАННІ НОВИНИ

Станція швидкої отримала десять нових автомобілів

|

Сьогодні міський голова Львова урочисто передав головному лікареві ключі від десяти автомобілів швидкої допомоги, які вже обладнано десятьма найновішими електрокардіографами. Кожна “швидка” коштувала містові близько 50 тисяч гривень і ще по 8 тисяч – кардіографи. Протягом останніх двох років для станції швидкої місто закупило 25 нових автомобілів.

“Сьогодні радісне свято для всіх нас,” – вважає головний лікар ЛКП “Станція швидкої медичної допомоги м. Львів” Ігор Стасюк, – “злишається побажати, щоб така співпраця і розуміння з боку міста були завжди”.

Мер Любомир Буняк зазначив: “Медицина – сфера, яка щодня потребує сприяння і вкладання коштів. Минулого року ми закупили дві рентгенологічних установки і чотири форографічних апарати, днесять апаратів ультразвуку. На цій станції зроблено центральний діагностичний пункт”. Він також зазначив, що зараз коштами міста проводять ремонти станцій швидкої допомоги і вже найближчим часом, за півтора місяця, має закінчитися тендер на придбання томографа. “Бюджет міста сьогодні в непоганому стані, не гірший від минулого року, а тому, сподіваюся, ми зможемо і надалі вкладати навіть більше коштів у медицину”. Голова зокрема, зазначив, що цього року, зважаючи на придбання томографа сума коштів, вкладених в медицину, суттєво збільшиться.

Наразі станція швидкої допомоги має 60 карет швидкої, з яких у постійній роботі протягом доби є 44, решта – техогляд чи ремонт та інше. Загалом, з отриманням нових авто, на думку головного лікаря, роботу можна буде стабілізувати і на виклики можна буде виїжджати швидше. “Моя мрія, щоб всі автомобілі були рівноцінні, щоб кожен з них мав потрібне обладнаня і не було спеціалізованих автомобілів” – зазначив Стасюк. Він також повідомив, що наразі парк станції швидкої налічує сім автомобілів з 1996 року, і вони ще у більш-менш нормальному стані. На майбутнє він запропонував, щоб парк постійно поновлювали, хоча б двома – чотирма каретами, а старіші віддавали іншим медични пунктам, для яких швидкість роботи не відіграє такого великого значення. Водночас, Стасюк запропонував Л. Бунякові, щоб розробити програму, згідно з якою на ЛАЗі випускали автомобілі швидкої допомоги. Проти цієї ідеї голова нічого не має, але зазначив, що в цьому мають розібратися фахівці і взагалі, на його думку, карета швидкої – зовсім інше, ніж звичайне авто, а тому її обладнанням мають займатися люди обізнані у медицині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *