ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині прикордонник особисто зустрічав та перенаправляв ухилянтів за кордон

Наталія Жолинська

|

Правоохоронці повідомили про підозру 29-річному заступнику начальника відділення інспекторів прикордонної служби за незаконне перенаправлення майже трьох десятків військовозобов’язаних чоловіків за кордон. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Спецпрокуратури у сфері оборони Західного регіону. 

За даними слідства, підозрюваний особисто зустрічав автомобілі із певними військовозобов’язаними, скеровував поза чергою та збирав посвідчення з підробленою групою інвалідності. 

Встановлено, що він наказував підлеглому не проводити належної перевірки, натомість змушував невідкладно вносити відомості до інтегрованої інформаційно-телекомунікаційної системи «Гарт». При цьому наголошував, що той чи інший транспорт «перебуває на контролі у керівництва». 

Надалі підозрюваний власноруч повертав документи своїм «клієнтам» для оформлення митних формальностей, тож вони могли «на законних підставах» перетнути кордон та потрапити до Польщі. У такий спосіб йому вдалося переправити до Євросоюзу 26 чоловіків, які підлягають мобілізації під час війни. 

29-річний чоловік перебуває під вартою. Правоохоронці перевіряють причетність до злочинної схеми інших осіб. 

Окрім цього, правоохоронці повідомили прикордоннику про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 ККУ). Санкція статті передбачає до семи років тюрми з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.  

Оновлено. 

За уточненою інформацією від Державного бюро розслідувань, повідомили про підозру заступнику начальника одного з відділень пункту пропуску «Краківець» та інспектору, які допомогли незаконно виїхати за кордон 27 чоловікам призовного віку.

Цивільні спільники військовослужбовців через соцмережі шукали охочих виїхати з України та виготовляли для них фальшиві посвідчення про встановлення III групи інвалідності.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *