ОСТАННІ НОВИНИ

Військові з КНДР будуть готові воювати проти України з листопада, – Буданов

Наталія Жолинська

|

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов підтвердив, що Росія готує понад 11 тисяч військових із Північної Кореї для війни в Україні. Зараз вони проходять підготовку, а до бойових дій вони будуть готові вже з 1 листопада. Про це пише hromadske з посиланням на War Zone. 

Кирило Буданов зазначив, що навчання північнокорейських піхотинців триває на сході Росії. Під час бойових дій вони будуть використовувати російську техніку та боєприпаси. 

Перші 2600 військових КНДР відправлять у Курську область. Куди вирушить решта з 11 тисяч тих, хто проходить підготовку у РФ, поки невідомо. За словами керівника розвідки, Україна не має «повної картини». 

Напередодні президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 17 жовтня повідомив про понад 10 тисяч солдатів із різних родів військ, які Північна Корея готує на підмогу росіянам. 

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський заявив, що КНДР фактично передає людей до військових сил російського окупанта.  

Крім цього, російські окупанти вже сформували «особливий бурятський батальйон», укомплектований громадянами КНДР, при цьому 18 військовослужбовців із Північної Кореї вже скоїли втечу з позицій на кордоні Брянської та Курської областей РФ. 

Також глава держави під час виступу у Верховній Раді заявив, що Північна Корея відправляє своїх людей працювати на заводи в Росію замість убитих на російсько-українській війні громадян РФ. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *