ОСТАННІ НОВИНИ

Західні чиновники бояться відкрито говорити про обмін територій на членство в НАТО, – Зеленський

Маркіян Рой

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що західні чиновники уникають відкрито говорити про прийняття України в НАТО в обмін на відмову від окупованих територій. Про це він розповів в інтерв’ю Financial Times, пише Українська правда.

Зеленський підкреслив, що пропозиції західних чиновників про обмін територій на членство в НАТО не обговорювалися з українським урядом безпосередньо. За словами президента, ці ідеї озвучуються кулуарно, і ніхто з представників Заходу не наважився відверто порушити це питання перед Україною. Він додав, що така позиція шкодить довірі та вимагає прозорого діалогу.

«Люди ніколи не говорили цього [нам]. Люди бояться сказати [мені]», – сказав він, закликавши цих чиновників “покласти це на стіл, відкрито перед нами. Не через якусь третю сторону. Поговоріть з нами”.

Зеленський також висловив готовність розглядати мирні пропозиції від інших країн, за умови, що вони будуть реалістичними і не підриватимуть підтримку України.

«Бразилія, у вас є план? Чудово. Пропозиція від Китаю, ми не проти… Але, хлопці, будь ласка, не розділяйте нас», – сказав Зеленський.

Раніше Львівський портал повідомляв, що президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді свій план перемоги, який складається із п’яти пунктів і трьох таємних додатків.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *