ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль заявив, що в Україні почалася друга хвиля коронавірусу

Вероніка Рой

|

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні відбулося нове загострення ситуації з коронавірусом. Відтак в уряді обіцяють жорсткий контроль за дотриманням карантинних обмежень.  Про це Денис Шмигаль сказав під час позачергового засідання уряду в п’ятницю, 19 червня, передає BBC Україна.

 

«Ми фактично сьогодні отримуємо початок чергової або першої, або другої хвилі – як хочете можна це назвати – хвилі захворюваності на коронавірус. Порятунок єдиний – це соціальна дистанція, дезінфекція, масочний режим, дотримання всіх правил», – заявив прем’єр-міністр.

Він нагадав, що у п’ятницю в Україні зафіксували черговий антирекорд – майже тисяча нових хворих за добу. За його словами, в країні вже дві області, де наповненість профільних лікарень хворими на коронавірус понад 50%. Головна причина стрибка хворих – недотримання правил безпеки, переконані в уряді.

«Не можна нехтувати цими речами, попри те, що літо, сонце, коронавірус стійкий до температури, до ультрафіолету і обирає собі нових і нових жертв», – підкреслив Шмигаль.

Прем’єр додав, що попереду місцеві вибори, а тому політики хочуть «бути добрими до людей» і «тільки послаблювати карантин», але він закликав «відкласти політичні баталії».

За словами керівника уряду, контроль за дотриманням протиепідеміологічних заходів посилять.

«Ми будемо діяти далі жорсткіше, щоб українці були в безпеці», – пообіцяв Шмигаль.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я заявив, що ініціюватиме введення жорсткого контролю за дотриманням карантинних обмежень.

Зазначимо, за попередню добу Україна знову побила коронавірусний антирекорд. Так за минулу добу виявили 921 хворого на COVID-19.

У Львівській області станом на ранок 19 червня зафіксовано 3540 випадків інфікування корона вірусом. Зокрема за минулу добу COVID-19 діагностовано у 142 хворих.

Загалом Львівська область останнім часом б’є рекорди за кількістю хворих на COVID-19. Незважаючи на такі невтішні дані, у Львівській ОДА запевняють, що медзаклади заповнені лише на 30% і проблем з госпіталізацією пацієнтів немає.

Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через збільшення кількості хворих на коронавірус на Львівщині досі не послабили карантин, обласна комісія ТЕБ і НС вкотре його продовжила, цього разу – включно до 22 червня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *