Випробувальний термін

Юрій ОЛЕНЕЦЬ, “Україна і час”

|

Роботу працівників управління боротьби з незаконним обігом наркотиків визнали незадовільною.

Важкі часи настали для працівників обласного управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України у Львівській області. За незадовільну роботу їх усіх до одного вивели за штат. Щоби на їхнє місце не прийшли інші люди, правоохоронці повинні реабілітуватися самовідданою працею.

Але найбільше на горіхи дісталося підполковнику Василеві Возняку, який донедавна очолював цю структуру. Обласне міліцейське керівництво вирішило його взагалі звільнити. Відтепер обов`язки керівника УБНОНУ тимчасово виконуватиме Ігор Гимон, колишній начальник Сихівського райвідділу міліції Львова. Новий керманич управління, щоправда, теж повинен довести свою фаховість не словом, а ділом — якщо протягом місяця він не наведе ладу з незаконною торгівлею наркотиків та трамадолом, то його спіткає доля попередника.

— Підполковник міліції Ігор Гимон призначений лише виконувачем обов`язків, — заявив начальник ГУ МВС України у Львівській області Михайло Цимбалюк. — І якщо він не наведе ладу у цій сфері, то не буде начальником.

Михайло Цимбалюк повідомив, що тепер усіх співробітників УБНОНУ будуть прискіпливо перевіряти “на чесність”. До цієї процедури залучатимуть і органи внутрішньої безпеки: “Мені соромно визнавати, що всім продають трамадол, а нашим оперативникам — ні. І я ніколи не заперечуватиму те, що наші працівники “дахують” аптеки. Нехай краще буде некомплект штату на 50 відсотків, ніж у міліції мають залишатися непрофесіонали або злочинці. Якщо хтось “дахує”, то їм місце у тюрмі, а непрофесіонали нам не потрібні”.

Утім, незважаючи на недоліки, правоохоронці зуміли провести низку вдалих операцій з вилучення наркотиків. Зокрема, вони порушили 850 кримінальних справ проти наркоділків, а також ліквідували 27 кубел, 1 лабораторію та один міжнародний канал постачання з-за кордону сильнодійних лікарських препаратів. А два тижні тому у Самборі працівники міліції затримали лікаря-нарколога, який збував наркозалежним сильнодійні таблетки “Соннат” та ампули психотропної речовини “Сибазон”. Слідство встановило, що медик купував таблетки та ампули в одного із самбірських фармацевтів. Коли міліціонери зробили обшук в її аптеці, то до рук їм потрапило кілька фальшивих рецептів на сильнодійні ліки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *