ОСТАННІ НОВИНИ

Російський губернатор зі Сибіру скаржиться на донати від місцевих мешканців на ЗСУ

Наталя Дуляба

|

Губернатор Кемеровської області Росії Сєргєй Цивільов поскаржився на мешканців регіону, які надсилають гроші на допомогу Збройним Силам України, зокрема на дрони. Відповідне відеозвернення він 24 квітня опублікував у своєму Telegram.

Російський посадовець нарікає на «провокації кібершахраїв», пов’язаних нібито з українськими спецслужбами. Саме через них, на його думку, жителі Кемеровської області донатять на ЗСУ.

За словами Цивільова, лише з початку 2024 року «аферисти» «змусили» росіян перерахувати «мільйони рублів» на рахунки, з яких потім оплачують дрони та зброю для ЗСУ. У зв’язку з цим він анонсував посилення роз’яснювальної роботи у регіоні.

«Ми зобов’язані це зупинити… Ці грошові перекази фінансують ворога. На підприємствах, організаціях, закладах вводжу персональну відповідальність керівників за роз’яснювальну роботу з цього приводу. Ви особисто відповідаєте за кожного працівника», – сказав губернатор.

Зазначимо, що Кемеровська область РФ, відома також як Кузбас, розташована у південній частині Західного Сибіру. Її вважають найбільш густонаселеною частиною Сибіру. За офіційними даними тут живуть більше 2,5 мільйона людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *