ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни «націоналізують» земельні ділянки на ТОТ Запорізької області, – Рух спротиву

Маркіян Рой

|

Російські окупанти готуються до масової націоналізації земельних ділянок на тимчасово окупованих територій Запорізької області. Росіяни дали власникам ділянок, дач, паїв лише півтора місяця на підтвердження права власності. Про це Львівському порталу повідомили у Центрі національного спротиву.

«Окупанти готуються до масової націоналізації земельних ділянок на тимчасово окупованих територій Запорізької області. росіяни дали власникам ділянок, дач, паїв лише півтора місяця на підтвердження права власності. Процес перевірки триватиме з 22 квітня до 12 червня цього року», – йдеться в повідомленні.

У спротиві зазначають, що україномовний реєстр містить більше пів мільйона рядків.

«Тому виникає логічне запитання – наскільки реально опрацювати таку кількість документів? Але дуже схоже на те, що такої задачі перед загарбниками й не стоїть. Основну масу ділянок окупанти бажають просто відібрати в українців і далі вже розпоряджатися на власний розсуд», – зазначили в ЦНС.

ЦНС також повідомляє, що підтвердити право власності можливо лише за умови наявності російського громадянства та оригіналів документів.

«Таку практику російські окупанти застосовують і щодо квартир та будинків. На окупованих територіях працює так звана “державна житлова інспекція”, метою якої є виявлення порожніх квартир, чи квартир чиї власники покинули регіон. Надалі такі квартири оголошують “безгосподарними” та “націоналізують», – додали у відомстві.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *