ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ексголова сільради привласнив 350 тис. грн під час реконструкції школи

Олег Дерев'янко

|

У Львівській області судитимуть колишнього сільського голову однієї із територіальних громад Львівського району, який розтратив бюджетні кошти під час реконструкції школи. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на посаді сільського голови, розтратив бюджетні кошти під час реконструкції школи. Остання знаходиться в одному із сіл Пустомитівського району.

В червні 2020 року між одним із товариств та сільською радою було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті.

Під час складання акту приймання виконаних будівельних робіт, підрядник зазначив неправдиві відомості про обсяг виконаних робіт та матеріалів, що були використані. Фактично частину будівельних робіт не було проведено, а також внесено до звіту зайву кількість матеріалів, які не використовувались.

В свою чергу, посадовець сільської ради неправомірно погодив дані акти, які не відповідали дійсності. На підставі останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти підряднику.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на суму майже 350 тис. грн.

На земельну ділянку обвинуваченого накладено арешт, а також подано позовну заяву щодо відшкодування збитків заподіяних місцевому бюджету.

Прокурори завершили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно колишнього сільського голови однієї із територіальних громад Львівського району. Йому інкриміновано розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем та службову недбалість (ч. 2 ст. 191, ч. 2 ст. 367 КК України).

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *