ОСТАННІ НОВИНИ

На вибухонебезпечних предметах підірвались 289 українців, – МВС

Наталя Дуляба

|

Більш ніж за два роки повномасштабної війни на мінах та інших вибухонебезпечних предметах в Україні підірвались 289 людей, в тому числі 15 дітей. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Як розповів глава МВС Ігор Клименко, всі ці 289 українців загинули.

У зоні найбільшого ризику – деокуповані території та райони, наближені до лінії фронту.

«Важливо памʼятати, що всюди, де ступав ворог, не можна торкатися покинутих предметів. Навіть звичні речі можуть приховувати небезпеку, наприклад, подарункові пакунки та дитячі іграшки», – наголошують у міністерстві.

Натрапивши на підозрілий предмет, відійдіть на безпечну відстань, за можливості огородіть це місце, аби таким чином попередити про небезпеку інших, та відразу телефонуйте на лінії 101 чи 102.

Нагадаємо, станом на 26 місяць повномасштабної війни в Україні все ще заміновано 156 тисяч км кв території або 26% від всієї площі держави.

Восени 2023 року, коли замінованими були 174 тисячі кв км територій, Світовий банк оцінював, що вартість розмінування може скласти понад 37 млрд доларів. Оскільки бойові дії тривають, про остаточні цифри не йдеться.

Тим часом в Україні вже працюють над інноваційною технологією розмінування територій, до якої залучили штучний інтелект.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *