ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині на хабарі затримали полковника прикордонної служби

Маркіян Рой

|

На Львівщині 51-річного начальника служби кінологічного забезпечення Держприкордонслужби та його спільника затримали на отриманні хабаря у 2000 доларів. Чоловіки пообіцяли переправникові ухилянтів допомогти закрити проти нього кримінальне провадження. Про це повідомили у спецпрокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

Правоохоронці не називають імені затриманого, але Zaxid.net, посилаючись на власні джерела, пише, що йдеться про начальника служби кінологічного забезпечення Західного регіонального управління ДПСУ, полковника Валерія Данилевича.

За даними слідства, до 51-річного полковника прикордонної служби звернувся за консультацією знайомий, який, ймовірно, причетний до незаконного переправлення військовозобов’язаних через держкордон. Чоловік хотів дізнатися, чи перебуває він у розшуку.

Начальник служби кінологічного забезпечення пообіцяв з’ясувати у колег цю інформацію, а також за гроші допомогти товаришу «вирішити питання» щодо закриття кримінального провадження. Для цього він мав вплинути на слідчих районного відділу поліції.

Встановлено, що для реалізації цих планів він вступив у злочинну змову із 36-річним уродженцем Львівщини, який повинен був спілкуватися із «клієнтом» та отримати неправомірну вигоду. Такі послуги спільники оцінили у 2 тисячі доларів.

Викрили вказаних осіб після переказу на банківську картку одного із співучасників 77 500 гривень.

Начальнику служби кінологічного забезпечення та цивільному громадянину повідомили про підозру за фактом зловживання впливом, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжні заходи – тримання під вартою із правом внесення застави: понад 242 тисячі гривень для військового та більше 150 для цивільного.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *