ОСТАННІ НОВИНИ

ГУР показало відео знищення російського корабля «Сєргєй Котов»

Наталя Дуляба

|

Головне управління розвідки Міноборони України опублікувало відео, на якому зафіксований момент ураження й затоплення патрульного корабля Чорноморського флоту РФ «Сєргєй Котов».

Зазначимо, операцію провів спецпідрозділ ГУР «Group 13» разом із Військово-морськими Силами ЗСУ у ніч на 5 березня. Російський патрульний корабель «Сєргєй Котов» перебував неподалік Керченської протоки, саме тут його атакували українські морські дрони Magura V5.

Відомо, що вороже судно отримало пошкодження корми, правого та лівого бортів. Раніше Україна вже атакувала його, але росіяни зуміли відновити корабель. Крім того, на «Сєргєя Котова» планували встановити зенітно-ракетні комплекси. Однак цього разу, як каже представник ГУР Андрій Юсов, судно уже знищили.

За даними української розвідки, є загиблі й поранені рашисти. Частина екіпажу встигла евакуюватись, на берег викликали мінімум десять карет швидкої допомоги.

Вартість російського патрульного корабля «Сєргєй Котов» становить близько 65 мільйонів доларів.

Як додають в українських Військово-морських Силах, цей корабель проєкту 22160 є один з найсучасніших у Росії. Наразі спущено на воду чотири такі судна: «Васілій Биков», «Дмітрій Рогачьов», «Павєл Державін» та «Сєргєй Котов». Поки що з них не зазнавав пошкоджень лише «Дмітрій Рогачьов».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *