ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ уразили два десантних кораблі РФ у Севастополі

Ольга Денисяка

|

Сили оборони уразили великі десантні кораблі «Ямал» і «Азов», а також центр зв’язку та кілька об’єктів інфраструктури Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі. Про це повідомив Генштаб.

«Сили оборони успішно уразили великі десантні кораблі “Ямал” та “Азов”, центр зв’язку, а також декілька об’єктів інфраструктури ЧФ РФ», – йдеться в повідомленні.

Як пише Українська правда, «Ямал» проєктували в Польщі 1987 року. Екіпаж становить 98 осіб, а довжина 112,5 метра. ВДК «Азов» має довжину 112 метрів і вміщує 87 осіб екіпажу.

Корабель може використовуватися для постановок мінних загороджень, для доставки гуманітарної допомоги та евакуації населення з небезпечних районів. Крім того, десантний корабель може використовуватися для військових перевезень, забезпечення кораблів і частин флоту в пунктах розосередженого базування.

ВДК може бути використаний при різних варіантах завантаження, наприклад 150 осіб десанту і 10 танків типу Т-55 з екіпажем в 40 осіб. Корабель здатний перевезти вантаж вагою 650 т на відстань 4700 миль і плавати в усіх незамерзаючих морях і океанах без обмежень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *