ОСТАННІ НОВИНИ

Естонія не видаватиме українців мобілізаційного віку

Маркіян Рой

|

Прем’єрка Естонії Кая Каллас запевнила, що її держава не видаватиме українських чоловіків мобілізаційного віку.  Про це вона розповіла в інтерв’ю The Kyiv Independent, пише Європейська правда.

За словами Каллас, вона обговорювала це питання з президентом Володимиром Зеленським під час його візиту в Таллінн цього тижня.

«Президент Зеленський говорив про те, що є люди, які перебувають на полі бою, а є люди, які платять податки Україні, щоб ви могли фінансувати солдатів, які перебувають на полі бою. Але є також люди, які перебувають в інших країнах, наприклад, в Естонії», – сказала вона.

Прем’єрка зазначила, що якщо ці люди дотримуються правил, то вони мають повне право перебувати в Естонії.

«Тому ми точно не будемо робити нічого з нашого боку, щоб видати цих людей. Це справа України – звернутися до людей, які тут перебувають, і попросити їх повернутися, щоб допомогти своїй батьківщині», – заявила Каллас.

Раніше глава МВС Естонії заявляв, що якби Україна звернулася до Естонії з проханням про допомогу в мобілізації українських громадян, які проживають тут, «нам було б досить складно відмовити».

Заяву естонський міністр зробив після того, як у кількох німецьких виданнях вийшло інтерв’ю міністра оборони України Рустема Умєрова, у якому згадано про плани призову українців за кордоном.

Згодом у Міністерстві оборони уточнили, що міністр Рустем Умєров закликає всіх українців долучатися до Збройних сил, але питання про механізм покарання або юридичного тиску на чоловіків за межами України зараз не стоїть.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *