ОСТАННІ НОВИНИ

Himars знищив найсучасніший радіолокаційний комплекс росіян

Наталя Дуляба

|

На півдні українські військові Himars’ом спалили комплекс 1К148 «Ястреб-АВ», який вважають найсучаснішим радіолокаційним комплексом росіян. Про це Львівському порталу повідомили у Силах спеціальних операцій.

Так, екіпаж БпАК 73 морського центру ССО виявив цей ворожий комплекс артилерійської розвідки під час ведення розвідки на південному фронті. Після цього спецпризначенці разом із бійцями 140 розвідбатальйону скоригували по цілі вогонь Himars.

«Внаслідок вогневого ураження комплекс «Ястреб-АВ» противника знищено», – кажуть наші захисники.

Зазначимо, що «Ястреб-АВ» вважають найсучаснішим російським радіолокаційним комплексом, який використовують для розвідки вогневих позицій артилерії.

За допомогою РЛС він здатний відстежувати траєкторію ракет противника і обчислити точні координати позицій його артилерії. Ці дані передаються артилерії для ураження позицій.

Перша презентація «Ястреба-АВ» відбулась в Росії лише в 2022 році. При цьому точних характеристик цього комплексу дотепер у відкритому доступі досі немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *