ОСТАННІ НОВИНИ

Одруження під час карантину. Як у Львові провели перше онлайн-весілля

Вероніка РОЙ

|

У Львові у FestRepublic 22 квітня відбулося перше онлайн-весілля. Святкування проходило дистанційно за допомогою інтернету та з дотримання усіх карантинних заходів. Про те, як проходило таке незвичне весілля під час карантину Львівському порталу розповіли молодята – Інна Гуменник та Ігор Плащовий.

Інна та Ігор планували провести своє весілля ще 2 лютого 2020 року. Втім цей день випав на неділю, коли РАЦСи не працюють. Тож святкування вирішили перенести на більш теплу пору. У квітні молодята дізналися про конкурс в соцмережах, який оголосило Event-агентство, написали свою історію кохання та перемогли.

«На проведення онлайн-весілля нас підштовхнула подруга нареченої. Вона надіслала посилання на конкурс, який якраз і передбачає проведення такого онлайн-весілля. Ми дізналися, що стали переможцями цієї акції 12 квітня, а 13 квітня почалася дуже активна підготовка. Таким чином карантин вніс свої корективи та змусив нас взяти участь у такій авантюрі», – каже Ігор Плащовий.

За менш ніж 10 днів молодятам спільно з Event-агентством та їхніми партнерами вдалося організувати інноваційне та абсолютно неординарне весілля.

«Якби не агенція, яка нам допомагала у втіленні ідей, не знаю, як би ми впоралися. Ми постійно були на зв’язку, узгоджували різні деталі, необхідні для проведення весілля. Святкування проходило у Fest Republic, оскільки нам потрібен був майданчик із хорошим інтернетом та з великою площею, аби реалізувати величезну технічну постановку та голографічне зображення», – розповідає Інна Гуменник.

Про те, як відбуватиметься реєстрація шлюбу та саме святкування, молодята не знали до останнього.

«Ми приїхали на локацію, нам сказали, де стати. Була повна темрява і нам довелося просто йти за музикою, яку увімкнули. Коли ми вже стали разом, перед нами включилася голограма церемонімейстера, а також наших рідних. Для нас це була повна несподіванка», – згадує наречена.

Усе святкування відбувалося дистанційно. А 70 гостей з різних куточків України та навіть деяких країн світу долучилися за допомогою інтернету. Подія відбувалася з ведучими, конкурсами, привітаннями, а також танцем наречених. Звісно, все у режимі онлайн. Комунікували молодята з ведучими та гостями через платформу Zoom.

«Перед нами був великий екран, на якому транслювали ведучих та гостей. Було запрошено 70 людей – це ті, хто міг з нами комунікувати онлайн. Організатори налаштували усе так, щоб був виділений окремий канал для ведучих, які кожного разу підключали гостей. Крім того були нарізки креативних відеороликів від усіх запрошених», –  зазначає Ігор Плащовий.

«Кидали» на весіллі і букет нареченої та бутоньєрку нареченого, але також у більш інноваційний спосіб – за допомогою програми Random.

«У нас був список неодружених хлопців та дівчат. І за допомогою програми Random ми обрали, хто отримає букет нареченої  та бутоньєрку нареченого. Це такий інноваційний підхід до наших звичних традицій», – переконані наречені.

Інна та Ігор намагалися на всі 100% дотримуватися карантину. Так, наприклад, підбір святкового вбрання відбувався дистанційно. Наречена, до речі, проходила спеціальні онлайн-курси з макіяжу та зачіски. Під час реєстрації шлюбу молодята були у «святкових» масках та рукавичках.

«Все було дистанційно. Ми дотримувалися усіх карантинних заходів, жодних заборон не порушували. Під час самої події було спеціально обрано дуже велике приміщення, щоб зберігати дистанцію між операторами, які там були, та людьми, що займалися техпідтримкою події. Всі ці люди були у рукавичках та масках – це прописано у контракті. Так само і ми мали маски та рукавички. Тобто максимально старалися все зробити безпечно і не порушувати карантину», – розповідає Інна Гуменник.

Молодята кажуть, що на весіллі панувала неймовірна атмосфера, яку запам’ятали не лише вони, але й усі гості.

«Мої батьки спершу не розуміли, як таке весілля повинно відбуватися. Дивилися трохи скептично, але зрештою були просто у захваті. Вони визнали, що це було дуже креативно. Також нам вдалося об’єднати людей з усіх міст України та деяких країн світу. На звичайному весіллі це фізично зробити було б неможливо», – зізнається Ігор Плащовий.

На думку Інни Гуменник, їхнє весілля може слугувати прикладом для інших пар, особливо в умовах карантину.

«Ми були першопрохідцями та експериментаторами. Це приклад іншим парам, що можна проводити саме так весілля. Не знати, наскільки затягнеться ця пандемія. А таким чином у сумні новини можна вводити білу стрічку позитиву, кохання та світла. Треба йти у ногу з часом та переформатовувати, змінювати стереотипи», – додала вона.

До речі, дівич-вечір та парубочий вечір молодята також відзначали онлайн.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

Додамо, що із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, участь у яких бере понад 10 осіб.

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Усі фото надані Інною Гуменник та Ігорем Плащовим

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *