ОСТАННІ НОВИНИ

За гроші правоохоронці «зливали» підслухані телефонні розмови, – ДБР

Наталя Дуляба

|

Правоохоронці розслідують факт незаконного порушення своїми колегами таємниці телефонних розмов та подальшої передачі інформації стороннім особам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

 

За попередньою інформацією встановлено, що працівники правоохоронних органів, використовуючи службове становище, отримували від операторів мобільного зв’язку відомості, якіє таємницею, а згодом передавали їх замовникам через посередників.

Зараз проводяться слідчі дії, поліцейські збирають докази, аби обґрунтувати належним чином підозру працівникам правоохоронних органів та іншим співучасникам цього злочину.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб) та за ч. 2 ст. 359 ККУ (незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації за попередньою змовою групою осіб).

Якщо вину правоохоронців доведуть, тоїм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років із конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *