ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина передасть Україні ще одну систему Patriot. Доповнено

Ольга Денисяка

|

Німеччина оголосила, що негайно передасть Україні ще одну систему протиповітряної оборони Patriot. Про це повідомило Міноборони НІмеччини.

Систему надають на додаток до систем протиповітряної оборони, які вже поставили та ще планують надати, для відбиття російських повітряних атак.

«Німеччина негайно передасть Україні ще одну вогневу одиницю Patriot для відбиття російських авіаударів. Він буде поставлений на додаток до систем ППО, які вже поставлені та ще плануються», – йдеться в повідомленні.

Доповнено: Канцлер Німеччини Олаф Шольц у розмові з президентом Володимиром Зеленським оголосив, що Берлін також виділить ракети до наявних систем ППО.

Як повідомляв Львівський портал, президент України Володимир Зеленський після масованої повітряної атаки Росії в ніч на 11 квітня закликав партнерів прискорити зусилля з посилення української ППО.

Хоч частину ударних дронів та ракет вдалося збити, але деякі все ж поцілили в об’єкти критичної інфраструктури у низці областей.

Напередодні глава МЗС Дмитро Кулеба розповів про подробиці переговорів із союзниками про постачання батарей Patriot.

Він пояснив зміну тону України щодо отримання ППО від західних партнерів тим, що «м’яка і тиха дипломатія не спрацювала». Міністр висловив сподівання, що його новий стиль жорсткої дипломатії допоможе здійснити прорив.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *