ОСТАННІ НОВИНИ

Росія може готувати масштабний наступ у чотирьох областях України, – Financial Times

Ольга Денисяка

|

Росія, можливо, готується до широкомасштабного наступу наприкінці весни або влітку з наміром захопити більшу частину Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Як пише Радіо Свобода, про це повідомляє видання Financial Times з посиланням на українських та західних посадовців.

За даними видання, офіційні особи в Києві також занепокоєні тим, що Москва може планувати напад на Харків, друге за величиною місто України на північному сході – вона мобілізує сотні тисяч військових і обстрілює місто ракетами, готуючись до цього.

Цього тижня президент Володимир Зеленський попередив про зниження потенціалу протиповітряної оборони України після того, як масовані російські ракетні удари і удари безпілотників по українській енергетичній інфраструктурі.

Наприкінці березня президент України в інтерв’ю американському каналу CBS News заявив, що Росія буде готувати контрнаступальні дії, це може бути кінець травня або червень.

Після того, як Володимир Путін переобрався на наступний президентський термін, російське військове і політичне керівництво розмірковує над планами «щонайменше захопити Харків», писало російське видання «Медуза», яке працює за межами Росії, але посилалося на свої джерела у Кремлі. Однак інформації про ухвалене відповідне рішення немає.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *