ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пластуни відзначили 112-ту річницю Пласту

Олег Дерев'янко

|

У суботу, 14 квітня, пластуни Львова зустрілися на урочистому церемоніалі з відзначенням Дня першої Пластової присяги, який святкують щороку. Про це Львівському порталу повідомили в пресслужбі Львівської міськради.

Під час святкування відбулися такі урочисті пластові церемоніали: пов’язання хусток пташат і новаків (прийняття до пластового гуртка), складання присяги, надання відзначень за вагому пластову та суспільну корисну діяльність. Зокрема, подяки отримали п’ять пластунів:

  • Ольга Фегецин – гніздова та засновниця гнізда ч.44 «Джбан карпатських чарів»;
  • Євген Миколишин – гніздовий та засновник гнізда ч.1 «Лицарі Дивосвіту»;
  • Денис Шимоняк – гніздовий та засновник гнізда ч.9 «Приблуди Горобиної ночі»;
  • Юлія Кормош – референтка булави пташат у складі Станичної пластової ради;
  • Ольга Кальбус – крайова референтка уладу пластунів пташат у складі Крайової пластової ради Національної скаутської організації України Пласт.

У п’ятницю, 12 квітня, пластуни відвідали Личаківське кладовище та віддали шану друзям, які не зломили своїх присяг та поклали життя за волю України.

«Для нас ця подія є дуже знаковою саме у День відзначення першої Пластової присяги, адже ми присягаємо на вірність Україні та допомозі іншим. Вчора ми вшанували памʼять тих, завдяки кому маємо змогу святкувати своє 112-річчя. Кожен з них до останнього подиху був вірним Богові та Україні, як і пообіцяв під час пластової присяги. І в найважчий для країни час став на її захист. На жаль, уже 54 пластуни віддали своє життя за незалежність нашої держави», – зазначили у ЛММГО «Станиця Львів Пласту – Національної скаутської організації України».

Довідково

Днем народження організації вважається саме день складання першої Пластової присяги на вірність Богові та Україні. Подія вперше відбулась у Львові, 12 квітня 1912 року. Ця ініціатива відображає єдність пластунів по всьому світу та відданість принципам, традиціям та цінностям руху. Сьогодні, в час війни, пластова присяга є пам’яттю про тих, хто віддав своє життя за Батьківщину, і обіцянкою майбутнім поколінням боротися за незалежність України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *