ОСТАННІ НОВИНИ

З жовтня в Україні посилять вимоги до пожежної безпеки в готелях

Вероніка Рой

|

З 1 жовтня цього року в Україні посилять обов’язкові вимоги дотримання пожежної безпеки будівель готелів та запроваджено нові сучасні системи пожежогасіння. Про це повідомляє пресслужба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України

 

«У нових нормах щодо проектування готелів ми передбачили низку сучасних рішень для посилення обов’язкової пожежної безпеки в них. Зокрема, вводимо можливість використання ефективних систем пожежогасіння тонкорозпиленою водою, а також сучасних систем раннього виявлення загроз та надзвичайних ситуацій. Норми почнуть діяти вже з жовтня», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Відповідно до нових змін будівельних норм, готелі потрібно облаштовувати системами протипожежного захисту згідно з ДБН «Системи протипожежного захисту». Крім цього, під’їзд пожежних автомашин до будівель готелів слід передбачати згідно з ДБН «Планування і забудова територій». Такий під’їзд також має бути забезпечений і до основних евакуаційних виходів та входів, що ведуть до пожежних ліфтів.

У нових змінах в ДБН зберігаються вимоги щодо ступеню вогнестійкості будівель готелів та допустимих при цьому кількості поверхів та площі протипожежних відсіків:

Крім цього, допускається розміщувати готелі на 1-3 поверхах громадських будівлях іншого призначення та житлових будинках І-ІІІ ступенів вогнестійкості за умови їх відокремлення в протипожежний відсік та передбачення окремих шляхів евакуації.

Також за цими ж змінами в готелях рекомендовано влаштовувати вхід лише за безконтактними картками, а в номерах готелів категорії *** та вище — додатково влаштовувати системи охоронної сигналізації.

Нагадаємо, у ніч на 17 серпня в Одесі у готелі «Токіо Стар» виникла пожежа, у якій загинули дев’ять людей, ще десятеро постраждали. За попередніми даними, під час пожежі у готелі перебували близько 200 людей.

За цим фактом поліція відкрила кримінальну справу за ч.2 ст.270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) ККУ. Однак правоохоронці розглядають загалом три версії пожежі в готелі «Токіо Стар», серед них – підпал з метою приховування вбивства.

Через цю пожежу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман доручив провести масштабну перевірку готелів і санаторіїв.

Власника одеського готелю «Токіо Стар» Вадима Чорного, де під час пожежі загинули люди, затримали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *