ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія погодила будівництво житла на скандальній землі біля Погулянки

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» містобудівні умови та обмеження на будівництво багатоквартирного житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями громадського призначення та паркінгом на вул. Зеленій, 115-В. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 7 грудня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, зводити нове житло будуть на земельній ділянці площею 0,1 га. Її цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Ділянка також належить до земель житлової та громадської забудови і належить до зони Ж-2 – зони малоповерхової квартирної житлової забудови відповідно до зонінгу Личаківського району.

Зазначимо, що на цій ділянці сьогодні розташована будівля орієнтовною площею 200 кв м. Своїм рішенням виконавчий комітет дозволив Будівельно-інвестиційній групі «Прайм» її знести.

Ще у 2015 році на цій землі забудовник пропонував звести житло, однак тоді проти виступили місцеві мешканці, які вважали, що він незаконно присвоїв адресу існуючій споруді. Натомість директорка юридичного департаменту міськради Львова Гелена Пайонкевич розповіла, що компанія запропонувала «мирову угоду» місту.

«Це приміщення є спірним, щодо нього є суди. На нього є зареєстроване право власності територіальної громади, але право власності також зареєстроване за замовником будівництва. В ході довгих перемовин є пропозиція від забудовника передати (у вже збудованому будинку, – ред.) громаді таку саму площу, тобто 200 кв м, для облаштування приміщень громадського призначення», – пояснила Гелена Пайонкевич.

Своїм рішенням виконавчий комітет встановив, що висота житла не повинна перевищувати 20 м та дозволив Будівельно-інвестиційній групі «Прайм» забудувати земельну ділянку на 45%. Також майбутній будинок знаходитиметься на відстані 16 м від існуючої п’ятиповерхівки.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» заснували у липні 2014 року, а зареєстроване воно саме на вул. Зеленій, 115-В.

Власником компанії є Василь Жуковський, який водночас є засновником ГО «Львівський обласний центр розвитку місцевого самоврядування». Також він володіє підприємствами «Торгцентр-Захід» і «Компоблік», які займається оптовою торгівлею продуктами, комп’ютерами і програмним забезпеченням.

Основний вид діяльності ТзОВ «Будівельно-інвестиційна група «Прайм» вказаний як будівництво житлових і нежитлових будівель, розмір його статутного капіталу становить 150 тисяч гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *