ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальники п’ятий день гасять пожежу торфу на Бродівщині

Олександр Косик

|

У Бродівському районі рятувальники ліквідовують пожежу торфу, яка розпочалась ще 18 жовтня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДСНС у Львівській області.

 

18 жовтня о 08:45 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу торфу окремими осередками на площі 6,5 га в с. Корсів Бродівського району. Складність гасіння пожежі полягає у великій кількості глибоких прогарів, які тліють. Станом на 11:00 22 жовтня пожежу вдалося локалізувати, площа горіння не збільшується. Залишається ліквідувати горіння на площі 1,5 га.

До ліквідації пожежі залучили 75 рятувальників, 50 курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, пожежні насосні станції та 5 одиниць спецтехніки. Роботи з ліквідації пожежі тривають.

Нагадаємо, що пожежі на торфополях найчастіше виникають внаслідок спалювання сухого листя чи побутового сміття. Торф повільно прогорає на всю глибину залягання, яка може досягати 6-8 і більше метрів, та створює небезпеку провалу в прогорілий ґрунт людей та техніки.

«Закликаємо населення бути обережним та не перебувати поряд з небезпечними місцями. Вогонь і дим від торф`яних пожеж загрожує життю людей та навколишньому середовищу. Також закликаємо не випалювати сухостій та побутове сміття», – просять пожежники.

Фото: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *