ОСТАННІ НОВИНИ

Суд виніс вирок зловмисникам, які три роки тому на Львівщині незаконно добували гравій

Олена Карп'юк

|

Районний суд призначив організатору злочинного «бізнесу» покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки з іспитовим терміном один рік, а двом його спільникам − по півтора роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції у Львівській області.

 

Мешканців Старосамбірського району викрили та затримали під час незаконного видобутку суміші у вересні 2015 року. Вони, не маючи жодних дозвільних документів, організували у заплавах та руслі річки Стрв’яж системний видобуток піщано-гравійної суміші, яку у подальшому реалізовували як будівельний матеріал фізичним та юридичним особам.

Під час затримання правоохоронці у них вилучили екскаватор Zeppeline та дві вантажні автомашини: КамАЗ та Урал. Також був встановлений перевалочний майданчик, де проводилось часткове складування незаконно видобутої піщано-гравійної суміші. На вилучені транспортні засоби був накладений арешт.

Оскільки видобуток у заплавах та руслах річок заборонений діючим природоохоронним законодавством, і це призводить до непередбачуваних наслідків під час весняних повеней, Держекоінспекція у Львівській області нарахувала понад 200 тисяч гривень шкоди, завданої зловмисниками.

За незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене повторно, яке спричинило тяжкі наслідки, трьом зловмисникам було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України. Обвинувальний акт був скерований на розгляд суду.

Окрім того, під час затримання організатор злочинного «бізнесу» чинив опір працівникам поліції, тому його дії додатково кваліфіковано за ч.2 ст.342 (опір працівникові правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків) КК України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *