ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий назвав процес реконструкції театру імені Лесі Українки аматорством

Соломія Григор'єва

|

Мерія взялась за ремонт і реставрацію комунальних театрів Львова. Цьогоріч з міського бюджету на роботи в чотирьох театрах виділять 6,1 млн грн, а на придбання обладнання та реквізиту для театрів – 500 тисяч. Зараз активні роботи ведуться в драматичному театрі ім. Лесі Українки.

 

Загалом у 2018 році ремонтні роботи проводитимуть у чотирьох театрах міста: академічному театрі «Воскресіння», Першому українському театру для дітей та юнацтва, академічному театрі імені Леся Курбаса та драматичному театрі імені Лесі Українки.

«Ми маємо 5 муніципальних театрів. В минулому році ми розпочали роботи саме по театру імені Лесі Українки. Ми маємо проектно-кошторисну документацію на реставраційно-ремонтні роботи дахів та фасадів на загальну суму 10,5 млн грн», – зазначила сьогодні, 19 березня, на брифінгу директорка департаменту розвитку ЛМР Наталія Бунда.

На запитання мера Львова Андрія Садового, що приїхав огляну хід робіт, чому перше роблять ремонт зовні, а не в середині, керівництво театру розповіло, що дах був у дуже аварійному стані і потрібно було терміново зайнятись саме цим питанням.

«З минулого року ми розпочали активні роботи щодо відновлення театру Лесі Українки. У 2017 були проведені протиаварійні роботи у внутрішньому дворику та відновлення частини даху. На цей рік ми запланували рух по трьох напрямках: завершити всі роботи щодо даху та фасаду, дворик у внутрішній частині театру і питання теплопостачання. Плануємо, що до листопада перший блок точно буде завершено», – розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Мер Львова дав наказ розробити ретельний план ремонту театру, щоб бачити за скільки часу і грошей його вдасться привести до ладу.

«Цей театр є професійним, але те, як відбувається весь процес реконструкції, мені більше нагадує аматорство. Тому я попросив до наступного огляду ретельніше підготуватися, щоб можна було бачити весь комплекс робіт, які треба тут зробити, і розбити все це по роках. Ця будівля знаходить у аварійному стані. Тут треба і кошти, і зусилля, і розуміння всього процесу», – сказав Андрій Садовий.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *