ОСТАННІ НОВИНИ

За минулий тиждень на Львівщині стягнули понад 270 тисяч гривень із боржників аліментів

Вероніка Рой

|

Минулого тижня було стягнено понад 270 тисяч гривень заборгованості із неплатників аліментів на Львівщині. Про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції повідомила очільниця Головного територіального управління юстиції у Львівській області Іванна Смачило, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«За минулий тиждень у Львівській області було стягнено 273 тисячі гривень заборгованості по аліментах. Це досить хороший показник, крім того в межах нового законодавства на боржників, які мають заборгованість більше ніж шість місяців державними виконавцями вже складено понад 5,5 тисяч постанов. Вони стосуються обмеження права виїзду за кордон боржника, про обмеження права керування транспортного засобу, обмеження права полювання та права користування зброєю», – розповіла вона.

Також Іванна Смачило зазначила, що на сьогодні по новому законодавству складено 59 протоколів, які направлені до суду з вимогою про притягнення боржників аліментів, які не мають заробітної плати,  до суспільних робіт на два місяці.

«Ми сподіваємося, що ці рішення ми скоро отримаємо і ці особи будуть гасити заборгованість під час суспільних робіт. А заробленими грошима гаситимуть заборгованість по аліментах», – пояснила вона.

Окрім цього, як зазначила очільниця Головного територіального управління юстиції у Львівській області,  на сьогодні у Львівській області є 2 577 осіб, які мають борг по сплаті аліментів більше трьох місяців.

«Це ті мешканці, які незалежно від статусу,посади вже є на «дошці ганьби» – в реєстрі боржників.  До цих осіб ми застосовуємо такі заходи: накладаємо арешт на рухоме та нерухоме майно, вилучаємо його, потім воно йде на реалізацію і за рахунок коштів з проданого майна відбувається погашення заборгованість по сплаті аліментів. Також є особи, які мають заборгованість більше шести місяців. Їх є 1553 і серед тих осіб. На цих понад 1500 боржників державними виконавцями вже винесені всі постанови», – додала вона.

Водночас Іванна Самчило закликала усіх боржників добровільно сплатити аліменти і в подальшому систематично виконувати свої зобов’язання.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що державні виконавці на Львівщині взялися конфісковувати майно злісних неплатників аліментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *