ОСТАННІ НОВИНИ

На Закарпатті сильний паводок руйнує будинки та затоплює дороги

Єва Корнійчук

|

Внаслідок інтенсивних дощів, що з невеликими перервами йдуть на Закарпатті вже тиждень, вода в основних водних артеріях різко піднялася, область накрила третя паводкова хвиля. Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

 

За даним Москаля, підтоплено близько 150 метрів дорожнього покриття, автомобільний рух перекритий, об’їзд автотранспорту здійснюється через Іршаву – Довге – Липецьку Поляну та Хуст. У с.Вільхівка підтоплено близько 50 підвалів житлових будинків, однак, оскільки вода в Боржаві продовжує підніматися, під загрозою підтоплення ще близько сотні дворогосподарств.

Відучора на місці працюють пересувні насосні станції, для мінімізації подальших підтоплень водники та рятувальники укріплюють дамби мішками з піском.

Нижче за течією Боржава також вийшла на заплаву, підтоплені парникові ділянки в Заріччі й Великих Ком’ятах на Виноградівщині. На лівобережжі В.Ком’ят виникла загроза підтоплення житлових будинків, тому водники спецтехнікою прорили дамбу на правому березі й пустили воду на сільгоспугіддя.

Загалом по області місцевими стоками підтоплено понад тисячу гектарів сільгоспугідь, на відкачці води працюють 17 насосних станцій.

«Станом на 9.30 вода в Латориці не досягає всього 60 см до історичного максимуму катастрофічного паводка 2001 року і все ще продовжує прибувати. До вечора історичний максимум може бути досягнутий. Запас дамби є до 1 метра, тому, сподіваємося, обійдеться без серйозних наслідків. Про надзвичайну ситуацію попереджені наші сусіди в Угорщині та Словаччині, куди прямує паводкова хвиля», – йдеться у повідомленні на сайті Москаля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *