ОСТАННІ НОВИНИ

«Муніципальна варта» у Львові оголосила набір патрульних

|

ЛКП «Муніципальна дружина»  оголошує про набір працівників. Йдеться про молодь віком від 21 року у належній фізичній формі.
Своїх працівників Муніципальна Варта забезпечує форменним одягом та взуттям і надає безкоштовне навчання.


Щодо навчання – це юридична практика, медична підготовка, вивчення англійської мови і також спортивна підготовка включно зі стрільбами в тирі та заняттями у спортзалі. І усе це – абсолютно безкоштовно.
Заробітна платня – від 4500 гривень. Це залежить від кількості виходів на роботу, кількості патрулювань і відпрацьованих годин, а також від участі у масових заходах для охорони громадського порядку.
«До нас приходить дуже багато студентів-заочників. Активність людей дуже висока, але ми ще і ще набираємо, бо через специфіку нашої роботи у нас не буває забагато працівників. Найголовніше, щоб люди були відповідно налаштовані, ідучи на таку роботу. Тобто має бути активна життєва позиція – якщо людина бачить правопорушення, вона реагує.
Щодо зарплати – мені здається, вона не мала. Тому що це не 30 робочих днів. Робота позмінна і відповідно це приблизно 15 робочих днів на місяць. Якщо ж працівник чергуватиме добу, а відпочиває три доби, то це 10 робочих днів на місяць.
Тим більше, що ми забезпечуємо і кар’єрний зріст, працівник має можливість розвиватися, навчатись, а не просто прийти і відбути свої години. У нас люди беруть участь і в змаганнях – зі стрільби, з єдиноборств. З ними працюють фахові тренери і в нас є вже навіть переможці.
А завдяки таким навчанням молодь може власноруч спробувати, що таке вогнепальна бойова зброя. Таку потребу в молодих людей ми відчуваємо і ми даємо їм цю можливість. А з іншого боку ці навчання в тирі потрібні, бо ж ми не знаємо, як може змінитись ситуація найближчим часом, змінюється законодавство і , можливо, Муніципальна Варта невдовзі матиме вже інші повноваження.
Крім цього, деякі наші працівники мають особисті дозволи на засоби з відстрілу гумових куль. І на деякі масові заходи, там, де може знадобитись захист, ми дозволяємо їм мати з собою ці засоби. Інколи на масові заходи ми видаємо також і бронежилети та рації, тому що здоров’я людей для нас – найважливіше », – розповів директор управління з безпеки міста Юрій Діль.
Із табельною зброєю наразі муніципали не ходять – закон цього не передбачає. Проте, мають спецзасоби захисту – палицю і газовий балончик. І кожний патруль обов’язково має аптечку для надання першої долікарської допомоги.
«Особливо важливо це влітку, на вулицях дуже часто люди травмуються. Чи це вдарене коліно, чи рука, чи вдарена голова – тобто патруль підбігає, вони завжди мають можливість потерпілому допомогти. До речі, наші навчання з медицини веде одна з найкращих медиків, яка пройшла АТО. Заняття відбуваються двічі на тиждень. Наші працівники приходять на ці заняття у вільний від роботи час», – додав Юрій Діль.
Щодо вимог до кандидатів на роботу у Муніципальну Варту – людина мусить мати щонайменше середню освіту, звісно, володіти українською мовою. Знання іноземної мови на будь-якому рівні додає переваг. Тим більше, що підтягнути рівень можна вже на роботі під час навчань.
«Розуміємо, що у Львові чимало туристів, багато хто з них говорить англійською і коли патрульний Муніципальної Варти може підтримати розмову – це дуже приємно. А якихось особливих вимог до кандидатів ми, напевно, не маємо. Є натомість випробувальний термін – два місяці і він оплачуваний. Звичайно, без премій», – зазначив директор управління безпеки міста.
Варто додати, що за останні роки колектив Муніципальної Варти значно помолодшав . Якщо раніше це були люди в середньому віком 45-47 років, то тепер 25-27 років. І водночас з чоловіками на роботу приходить чимало жінок.
«Дівчата працюють в нас нарівні з чоловіками. Їх беруть на посаду інспекторів. Вони дуже серйозно і відповідально ставляться до роботи, складають протоколи і також патрулюють вулиці міста. Їх у нас приблизно третина від загальної кількості працівників. Ми завжди намагаємось, щоб у патрулі в нас була одна дівчина і двоє хлопців. Бо сила має переважати.
Але жінки допомагають вносити рівновагу у спілкування з мешканцями. Бо на чоловіків у формі дуже часто люди реагують з агресією, А дівчата цю агресію дуже вміло заспокоюють. І їм також легше спілкуватись з підлітками чи, скажімо, з дітьми, які загубились. На жінку дитина реагує значно краще,
Резюме надсилати сюди – [email protected]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *