ОСТАННІ НОВИНИ

За зекономлені субсидії ощадливі львів'яни можуть отримати понад 11 мільйонів

|

Понад 18 тисяч ощадливих субсидіантів у Львові, які зекономили електроенергію і газ в опалювальному періоді, можуть отримати відшкодування. Про це сьогодні, 14 серпня, під час брифінгу повідомила начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталія Демкович, передає кореспондент Львівського порталу.

«Наголошую, йдеться про газ та електроенергію, які використовуються для індивідуального опалення. Люди, які мали переплату по цих субсидіях, економію таких енергоносіїв монетизують», – додала вона.

Водночас Наталія Демкович зауважила, що для цього мешканці мають до 1 вересня звернутися до відділу соціального захисту і написати заяву, де вказати спосіб отримання цих коштів – або на банківський рахунок, або на поштове відділення.

«Відшкодованою може бути і одна гривня, а може бути і майже 700 грн за газ. Якщо мова йде про електроенергію, то це від однієї гривні до 135 грн…», – сказала Наталія Демкович.

«Якщо людина зекономила за газ, до прикладу, тисячу гривень, то отримає лише 695 грн, бо решта повертається до державного бюджету. Якщо зекономили на електроенергії 300 грн, то отримують 135 грн, а решта також повертається до держбюджету. Все це розписано у постанові Кабміну, бо максимальна сума відшкодування за 100 куб. метрів газу – 695 грн 79 коп., за 150 кВт електроенергії – 135 грн», – пояснюють в управлінні соцзахисту.

Окрім цього, як вона розповіла у Львові є понад 18 тис. ощадливих субсидіантів, які можуть розраховувати на відшкодування у розмірі понад 11 млн грн.

«Отримали списки таких домогосподарств від надавачів послуг, і таких осіб є понад 18 297 на загальну суму відшкодування 11,5 млн грн. Проте кошти на монетизацію субсидій ще не надійшли…Тому зараз збираємо заяви від мешканців на повернення цих зекономлених  коштів і закликаємо мешканців подавати заяви.

«Усі сім’ї  письмово повідомлені про необхідність подання в термін до 1 вересня 2017 року заяви для проведення їм виплати частини невикористаної субсидії. Із загальної кількості сімей на сьогодні подали заяви 6 753 сім’ї (36,9 тих, що мають право) на суму 4,3 млн грн. (37,4% усіх коштів). Частина громадян, у яких на рахунках залишилася частина невикористаної субсидії, і які отримали повідомлення, телефоном поінформували про відмову у поданні заяви у зв’язку з невеликим розміром очікуваних виплат (до 100 грн), – пояснюють в у правлінні соцзахисту.

Додамо, що у Львові станом на 1 серпня 2017 року житлову субсидію отримують 112 169 сімей – це 45,1% усіх сімей Львова (у Львові 248,5 тис. сімей).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *