ОСТАННІ НОВИНИ

Під час Великодніх свят на Львівщині сталося сім аварій за участі мотоциклістів і скутеристів

|

На Львівщині під час Великодніх свят сталося сім ДТП за участі мотоциклістів та скутеристів. Під час цих автопригод одна особа загинула, семеро отримали травми різного ступеню тяжкості. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

Так, 18 квітня в місті Старий Самбір 27-річний місцевий мешканець, який їхав скутером «KYNGO», не впорався з керуванням, впав з нього і отримав тілесні ушкодження. Його госпіталізовано до лікарні з попереднім діагнозом струс головного мозку та закрита черепно-мозкова травма.

Днем раніше з мотоцикла під час руху впав 27-річний житель Бродівського району. Внаслідок ДТП чоловік потрапив до лікарні із закритою черепно-мозковою травмою та без свідомості. Експерти встановлюють марку транспортного засобу, оскільки від нього залишилися тільки уламки.

Як наголошують у поліції, хоча мотоцикли та скутери є транспортними засобами підвищеної небезпеки, окремі водії дозволяють собі пересуватися ними не лише без відповідних обладунків (скажімо, шлему), а й знаходячись у стані алкогольного сп’яніння.

Так, в Сокальському районі 21-річний мотоцикліст на незареєстрованому «Мустангу» врізався в автомобіль «ВАЗ-2105», який рухався в попутному напрямку. Коли травмованого чоловіка привезли до лікарня, то аналіз показав наявність алкоголю в його крові 2,1 проміле.

У 25-річного водія іншого мотоциклу, який їхав з пасажиром і не розминувся з автомобілем «ВАЗ-2108», медики діагностували не лише тілесні ушкодження, а й клінічне алкогольне сп’яніння.

«Побутує помилкова думка, що мотоцикли (а тим більше скутери і мопеди) прості у керуванні і не потребують для цього особливих навичок. Проте, як показує практика, ці транспортні засоби становлять підвищену небезпеку як для самих водіїв, так і для інших учасників руху. Тож пересуваючись ними, слід бути вкрай обережним, уважним та неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху. І в жодному разі не керувати ними після вживання алкогольних напоїв», – зазначають правоохоронці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *