ОСТАННІ НОВИНИ

Екоінспекція перевірила рівень забруднення ґрунтів і поверхневих вод біля Грибовицького сміттєзвалища

|

Із початку березня цього року спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції у Львівській області проводять кризовий моніторинг поверхневих вод в 9 створах та ґрунтів у зоні впливу полігону ТПВ ЛКП «Збиранка». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі обласної екоінспекції.

Як зазначається, протягом січня-лютого 2017 року проби спеціалістами відділу відбиралися по можливості, у зв’язку з промерзанням меліоративного каналу, річки Малехівки та ґрунтів.

Станом на 19 квітня спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано 66 проб поверхневих вод та 20 об’єднаних проб ґрунтів.

Водночас у екоінспекції повідомили, що за результатами  проведених досліджень поверхневих вод спостерігається:

– меліоративний канал у місці сходження обвідних каналів з території сміттєзвалища за  результатами досліджень  за січень та лютий 2017 рік  немає  впливу на річку Малехівка, починаючи з березня 2017 року  помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

– річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки дана річка зазнає забруднень вище гирла річки Малехівки;

– річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річку Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний з  полігоном ТПВ.

«За результатами досліджень відібраних проб ґрунту встановлено, що Грибовицьке сміттєзвалище негативно впливає на ґрунти у зоні безпосереднього впливу полігону», – наголошують у екоінспеції області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *