ОСТАННІ НОВИНИ

«Єврооселі» для лелек. На Львівщині зробили безпечні гнізда для бузьків

|

Більше ста нових платформ під лелечі гнізда встановили цього року на опорах ліній електропередачі. Традиційно енергетики працювали над облаштуванням помешкань для бузьків від осені до кінця березня —  часу, коли лелеки повертаються на Батьківщину. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ПАТ «Львівобленерго».

Власне, сьогодні чергову платформу для лелечої родини монтували на електроопорі у селі Кулиничі.

«Ми встановлюємо платформи, аби захистити електромережі від відключень, можливого обриву проводів. Спершу знімаємо старе гніздо, яке є на повітряній лінії, монтуємо платформу з допомогою спеціального кріплення. Після цього ми на платформу кладемо хмиз зі старого гнізда, щоб лелека мав основу для свого «будівництва». А гніздо на платформі є безпечним і для електромереж, і для лелек», – розповів майстер Жовківського РЕМ Василь Бурило.

Цього року нові «єврооселі» отримали лелечі родини у Жовківському, Мостиському, Городоцькому, Сокальському, Радехівському, Турківському, Золочівському, Бродівському, Перемишлянському, Яворівському, Стрийському та Дрогобицькому районах.

А загалом з 2005 по 2017 рік було встановлено більше 1 300 безпечних платформ для лелек на опорах ліній електропередачі.

Нагадаємо, що бузьки полюбляють гніздитися на електроопорах, але це наражає і дорослих птахів, і лелечат на небезпеку ураження струмом.

Фото:Львівобленерго

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *