ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові розкажуть про іноземців у боротьбі за Українську державу в лавах УПА

|

У Львові історик і журналіст Олег Стецишин розповість про іноземців у боротьбі за Українську державу в лавах УПА. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі Центрі досліджень визвольного руху.

В УПА воювали не тільки українці. Серед повстанців були кримські татари, німці, бельгійці, голландці, вірмени, узбеки, грузини… Як вони туди потрапили? Як вони почували себе у новій для них ролі? І яку роль відіграли вони самі? Про це можна почути від автора книги Олега Стецишина, яку він презентує 9 березня 2017 року, о 18:30 в книгарні «Є», що у Львові на проспекті Свободи, 7.

Як відомо, остання книжка Олега Стецишина розповідає про участь іноземців та представників національних меншин у складі Української повстанської армії: грузинів, азербайджанців, білорусів, росіян, вірменів, татар, литовців, узбеків, євреїв, австрійців, бельгійців, французів, італійців, німців тощо.

Як вони потрапили до лав УПА, як воювали та як згодом склалася їхня доля — захопливо і ґрунтовно викладає автор на основі архівних документів, свідчень вояків, праць з історії визвольного руху.

«Ми можемо тільки пишатися тим фактом, що у визвольному русі ми не були самотніми. Адже навіть за умов цілковитої непідтримки провідними державами світу нашої боротьби за свободу, українців не залишили напризволяще пересічні громадяни цих країн. Право української нації на самовизначення зі зброєю в руках активно відстоювали представники практично усіх націй Центрально-Східної Європи», — каже журналіст і дослідник Олег Стецишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *