ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики не впускають Червоний Хрест до українських заручників, - Порошенко

|

Всупереч домовленостям у Берліні місію Червоного Хреста не допускають до українських заручників. Про це заявив Президент України Петро Порошенко, передає Львівський портал з посиланням на прес-службу глави держави.

chervoniy-hrest

«Сьогодні ми отримали офіційну відмову щодо відвідання представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників», – повідомив Президент Петро Порошенко під час вручення вірчої грамоти Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Яном Пєклом.

Президент акцентував увагу Посла Польщі на тому, що Росія, всупереч домовленостям, досягнутим в Берліні під час зустрічі у Нормандському форматі, не допускає представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських заручників.

«Це є категорично неприйнятним, коли домовленості не виконуються», – підкреслив Петро Порошенко. Він наголосив також на неприпустимості невиконання домовленостей щодо режиму припинення вогню як по всій лінії зіткнення, так і у зоні розведення сторін.

Президент повідомив, що представники спостережної місії ОБСЄ знову потрапили під обстріл, а також про спробу російських бойовиків встановити спостережний пост на розведеній території, яка була недопущена українськими військовими.

Глава держави наголосив на тому, що якщо Мінські домовленості і взяті зобов’язання не будуть виконуватися з боку Росії, санкції мають бути продовжені.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *