ОСТАННІ НОВИНИ

Прем'єр-міністр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Олег Дерев'янко

|

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав протестуючих фермерів припинити блокування прикордонних переходів незалежно від причин протестів. Про це повідомляє Польське радіо.

«Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни», – сказав Туск.

Прем’єр-міністр після саміту Європейської ради в Брюсселі заявив про вкрай складну ситуацію, в якій опинилася Україна після останньої серії російських бомбардувань. За його словами, найближчий час може виявитися вирішальним для долі цієї війни.

«Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може зашкодити Україні. Ми матимемо ухвалити рішення, які захистять польський кордон і прикордонні переходи», – додав прем’єр.

Він нагадав, що прикордонні пункти, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури. Також додав, що уряд готовий надавати різні форми допомоги тим, хто втратив [частину своїх прибутків] не з власної вини.

«Я розраховую на рефлексію і відмову від такої форми протесту», – наголосив Дональд Туск.

Прем’єр додав, що державні служби працюватимуть над розчищенням пунктів пропуску. Водночас глава уряду впевнений, що в цьому разі не будуть потрібні прямі заходи примусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *