ОСТАННІ НОВИНИ

В Україну з Росії вдалося повернуту 17-річну дівчину

Олег Дерев'янко

|

До України вдалося повернути 17-річну Мирославу, яка жила на окупованій території і відправилась на навчання у Росію. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві реінтеграції.

У 2014 році Мирослава залишилася без батьків. Півтора року тому всупереч власному бажанню дівчину відправили з тимчасово окупованої території навчатися в Росію.

«Жила у гуртожитку і по суті була покинута напризволяще. Тим часом намагалася знайти хоч когось, хто міг би підтримати та допомогти», – зазначили в Мінреінтеграції.

Інформація про місце її перебування надійшла в Україну від небайдужих людей. За повернення дівчинки взялися представники «Української мережі за права дитини» у співпраці з Мінреінтеграції в межах проєкту «Шлях додому».

«Увесь час були з нею на зв’язку. В тому числі на маршруті слідування. Чотири доби важкої дороги й ось нарешті вона вже в Україні», – розповідають в міністерстві.

Зазначимо, що за офіційними даними правоохоронців станом на 19 квітня росіяни депортували або насильно вивезли з України 19 546 дітей. Втім реальна кількість може сягати і до 300 тисяч дітей.

Нагадаємо, що 18 квітня з російської окупації врятували двох підлітків з Херсонщини. На підконтрольну Україні територію повернули 17-річну дівчину та 16-річного хлопця, позбавлених батьківського піклування.

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі видав ордер на арешт президента РФ Владіміра Путіна як підозрюваного у незаконній депортації дітей з України. Це означає, що за межами Росії, у 123 країнах МКС, його мають заарештувати та передати до суду.

Разом із диктатором у справі фігурує й уповноважена з прав дитини РФ Марія Львова-Бєлова. Міжнародний кримінальний суд також видав ордер на її арешт.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *